A Pesti TV több arca és műsora átkerül a Hír TV-re

2022. május 31. – 20:35

Másolás

Vágólapra másolva

Örömmel újságolhatom el, hogy sikerült jó megállapodást kötni a folytatásról a Pesti TV tulajdonosi körének képviselőivel, Vaszily Miklóssal és Kovács Gergellyel, a Progress Média Hungary Kft. ügyvezetőjével – mondta Huth Gergely, a PestiSrácok.hu főszerkesztője és a Pesti TV programigazgatója a Médiapiac érdeklődésére.

„A PestiSrácok megszokott tartalmait egy új, a jövőben a pesti.tv videóoldal egészíti majd ki, miközben a Pesti TV számos kedvelt arcával és műsorával a Hír TV-n találkozhatnak majd a nézők” – mondta Huth.

A lap azt írja, az átalakulás részeként a PestiSrácok jogait birtokló Insider Media Lapkiadó Kft. és a szerkesztőség működtetésével foglalkozó Gerilla Press Lapkiadó Kft. helyét egy új cég veszi át, amely a tervek szerint a Pesti TV-t ma is felügyelő tulajdonosi kör kezébe kerül. Huth szerint ez a konstrukció garantálja, hogy „a szerkesztőség stabil háttérrel folytathatja eddigi kreatív, egyedi hangvételű tevékenységét.”

Néhány hete írtunk arról, hogy július közepén megszűnhet a kormányközeli Pesti TV, legalábbis a csatorna egyik adásában azt mondták: „A hír (…) sajnos igaz, a Századvég nagyszerű számaival ellentétben, a Nielsen-elérésekre hivatkozva bezárják a Pesti TV-t. De határozott ígéret van rá, hogy más platformon folytathatjuk”.

Később arról érkeztek hírek, hogy a Pesti Srácok fennmaradása is kérdésessé vált. A Pesti TV megszűnése miatt „a PestiSrácok.hu fenntartása is megoldandó problémává vált” – mondta akkor a Telexnek Huth Gergely.

A fiatalos Fidesz projekt zászlóshajója és legnagyobb beruházásaként 2020 szeptemberében indult el a Pesti TV. A tévé mögött álló műsorgyártó cég, a Progress Media Hungary Kft. egyik tulajdonosa Vaszily Miklós kormányközeli médiamenedzser, a TV2 elnöke, az érdemi tőkét viszont a másik tulajdonos, egy Mészáros Lőrinc pénzével sáfárkodó vagyonkezelő tolta a projektbe. A G7 cikke szerint a Bizalom Vagyonkezelő összesen 500 millió forintot tett a Progress Mediába.

Pár hónappal az indulás után pénzügyi problémák miatt ugyanakkor már több alkalmazott is késve kapta meg a fizetését, és a pénzügyi nehézségek miatt a Media1 információi szerint takarékossági intézkedéseket is be kellett vezetni. A csatorna megszűnésének híre azért is volt furcsa, mert a kormányközeli tulajdonban lévő 4iG érdekeltségébe tartozó DIGI azonnal bevette kínálatába a Pesti TV-t.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!