Bencsik András jó hírként tálalta a HírTv-ben, hogy Ugandában kivégzik a melegeket, ha összeházasodnak

2023. március 27. – 14:07

Másolás

Vágólapra másolva

FRISSÍTÉS 19:16-kor: Megkeresésünkre a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) közölte: „(…) a műsorszámot állampolgári bejelentés alapján hatósági ellenőrzés keretében vizsgálja jelenleg a Médiatanács. Az NMHH-hoz beérkezett bejelentések nyomán indult ügyekben született döntésekről azok megszületését követően, a megszokott fórumokon haladéktalanul tájékoztatást adunk.

A 444.hu vette észre, hogy a HírTV vasárnapi Sajtóklubjában már majdnem félórája beszélgetett vendégeivel Bayer Zsolt többek között az ukrajnai háborúról, Amerikáról, egy esetleges harmadik világháborúról, amikor a 28. percnél Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője miután arról beszélt, hogy a harmadik világban sokan szurkolnak Amerika bukásának, egyszer csak jó hírként tálalta, hogy Ugandában LMBTQ-ellenes törvényt hoztak, ami szerint kivégzik azokat a melegeket, akik összeházasodnak.

„Ugandában a parlament egy LMBTQ-ellenes törvényt hozott, tehát a bubukat, ha összeházasodnak, kivégzik” – mondta mosolyogva Bencsik András. A Demokrata főszerkesztője bubuként emlegeti a melegeket, az adásnak ezt a részét itt tudja megnézni:

„Az amerikaiak tombolnak. 100 százalékos egyetértéssel hozta meg ezt az ugandai parlament, amiben az a gyönyörű, hogy ez egy jelzés. Az egész világon az új kánon, az új vallás az a másságkultusz, az lmbtq. A bubuk az új szentek. És akkor azt mondják erre az ugandaiak, hogy mi meg jól lenyakazzuk őket, hogyha itten próbálkoznak összeállni kettesével. Ez egy üzenet, hogy Afrika nem csak hogy nem vesz részt ebben a szemétségben, hanem szembefordul. Mert Uganda csak egy ország, de ők voltak a legbátrabbak, vélhetőleg a többi is követi” – mondta.

Levélben kerestük a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz, hogy meg tudjuk, mi a véleményük az elhangzottakról, amint választ kapunk, frissítjük a cikket.

Bencsik András egyébként nem először fogalmazza meg élesen a véleményét, másfél hete például lesvábbogarazta azokat, akik március 15-én Budapesten tüntettek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!