Nemi erőszak és emberkereskedelem miatt emeltek vádat Andrew Tate ellen Romániában

2023. június 20. – 13:48

Másolás

Vágólapra másolva

Nemi erőszakkal, emberkereskedelemmel és nők szexuális kizsákmányolására épülő bűnszervezet létrehozatalával vádolják Romániában a hírhedt kick-boxos influenszert, Andrew Tate-et, valamint a testvérét és még két másik embert. Az érintettek tagadják a vádakat, az ügyben eljáró bírónak pedig legfeljebb 60 napja lesz arra, hogy bíróságra küldje az ügyet – írja a BBC.

A vádirat szerint összesen hét áldozatról lehet tudni, akiket a Tate testvérek hamis ígéretekkel hálóztak be. Andrew Tate szóvivője a vádemelés után azt nyilatkozta, meg fogják ragadni ezt a lehetőséget, hogy bizonyítsák az influenszer ártatlanságát. Tate-et tavaly decemberben vették őrizetbe Romániában, egy nappal azután, hogy internetes szópárbajba keveredett Greta Thunberggel (amivel leleplezte a hollétét). Az országban ekkor már hónapok óta nyomoztak ellene és a társai ellen, annak ellenére pedig, hogy Tate és a többi érintett ragaszkodtak az ártatlanságukhoz, az előzetes letartóztatásukat többször is meghosszabbították.

Márciusban végül egy bírói végzés nyomán házi őrizetbe kerültek. Tate nem sokkal a kiengedése után interjút adott a BBC-nek, melyben arról beszélt, hogy nem nőgyűlölő, és „Isten utasítására cselekszik, hogy jó dolgokat tegyen”. Emellett Twitteren is elég aktív lett, rendszeresen posztol arról, hogy a Mátrix az útjába akar állni, sőt, el akarja pusztítani, de nem talál rajta fogást, és viszonylag gyakran posztol olyan képeket, amiken animelányok társaságában szerepel.

Laptársunk, a Transtelex szerint, az ügyészek úgy gondolják, Tate-ék a „loverboy” módszert alkalmazták, azaz szerelmet színlelve hálózták be a lányokat, azt hazudták nekik, hogy párkapcsolatban szeretnének velük élni, sőt még házasságot is ígértek nekik. Ehelyett különféle módszerekkel pornográf videók készítésére kényszerítették őket, amelyeket feltöltöttek az internetre, és így jelentős anyagi haszonra tettek szert. A lányoknak legalább havi 10 ezer eurót kellett keresniük. A nyomozás tavaly áprilisi kezdete óta az ügyészek hét nőt azonosítottak áldozatként, az utolsó áldozat június elején számolt be arról, hogy mi történt vele. Arról, hogy ki is az az Andrew Tate, ebben a cikkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!