Kiengedték Andrew Tate-et és testvérét Romániában, házi őrizetbe kerültek

2023. március 31. – 21:16

Másolás

Vágólapra másolva

A bukaresti fellebbviteli bíróság döntése értelmében szabadon engedték a három hónapja tartó vizsgálati fogságból Andrew Tate-et és testvérét, Tristant, valamint további két vádlott-társukat, Georgiana Naghelt és Luana Radut. A bíróság arról is döntött, hogy mind a négyüket azonnali hatállyal házi őrizetbe kell helyezni – írja a BBC.

Mind a négyüket arra kötelezték, hogy a lakóhelyükön lévő épületekben maradjanak, kivéve, ha bírósági engedéllyel távozhatnak.

A testvéreket december óta tartják fogva, ellenük nemi erőszak, emberkereskedelem és szervezett bűnözői csoport létrehozásának vádjával folyik a nyomozás. Mindketten tagadták a bűncselekményeket.

A vádhatóság szerint a brit állampolgárságú Tate testvérek lányokat kényszerítettek, hogy szexuális tartalmú videókon szerepeljenek. Mint korábban laptársunk, a Transtelex megírta, Tate-ék a „loverboy” módszert alkalmazták, azaz szerelmet színlelve hálózták be a lányokat, akiket aztán a romániai, Bukarest környéki Ilfov megyében tartottak fogva, és különféle módszerekkel pornográf videók készítésére kényszerítették őket, amelyeket feltöltöttek az internetre, és ezáltal jelentős anyagi haszonra tettek szert. A BBC azt írja, hogy a lányoknak legalább havi 10 000 eurót kellett keresniük.

A nyomozás tavaly áprilisi kezdete óta az ügyészek hat nőt azonosítottak áldozatként.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!