A Greta Thunbergnek posztolt videóban látható pizzásdoboz is hozzájárulhatott Andrew Tate lebukásához

2022. december 30. – 11:13

Másolás

Vágólapra másolva

Többek között egy Greta Thunbergnek címzett Twitter-videóban megjelenő pizzásdoboz miatt bukhatott le Andrew Tate szélsőjobboldali brit influenszer, akit december 29-én este tartóztatott le a román csendőrség – írja számos külföldi lap. Az információ alapja, hogy a Gândul nevű román újság szerint a hatóságok többek között a Tate testvérek közösségi médiás posztjai alapján azonosították, hogy mindketten Romániában tartózkodnak. A sajtó és a kommentelők viszont biztosra veszik, hogy ebben a pizzásdoboz is szerepet játszott.

Az AFP rá is kérdezett a román hatóságoknál, hogy igaz-e, ami elterjedt a közösségi médiában és a sajtóban, hogy kizárólag a doboz vezette őket nyomra. A hatóságok azt válaszolták, hogy más módszerekkel is dolgoznak annak megállapítására, hogy valaki az országban tartózkodik-e, a pizzásdoboz pedig csak megerősítette, amit tudtak.

A történet úgy kezdődött, hogy a nők gyalázásából és szélsőjobboldali provokációból elhíresült Tate kiírta a Twitterre, hogy 33 autója van, és nagyon szívesen elküldi a károsanyag-kibocsátásukat Greta Thunberg svéd klímaaktivistának, ha ő megadja az emailcímét. Thunberg erre egy hatalmas trollkodással válaszolt, mikor a

smalldickenergy@getalife.com

emailcímet adta meg, utalva arra, hogy Tate szerinte egy túlkompenzáló szerencsétlen, aki csak az értelmetlen keménykedéssel próbál meg férfiasnak tűnni.

A megalázásra Andrew Tate egy Twitter-videóval válaszolt, amiben megpróbált úgy tenni, mintha nem értené a célzást, és azon csodálkozna, miért smalldickenergy Thunberg emailcíme.

A videó második felében valaki behoz egy pizzát a képbe, aminek a dobozán a Jerry's Pizza felirat látható, ami egy román pizzalánc. Sokak szerint többek között ebből is látta a román ügyészség, hogy a testvérpár az országban van.

A Gândul erről azt írja: hónapok óta tart a nyomozás, a hatóságok pedig a megfelelő pillanatra vártak, hogy elkapják a Tate testvéreket, akik az idő nagy részében távol voltak az országtól. Miután – többek között a közösségi médiában – látták, hogy együtt vannak Romániában, a DIICOT ügyészei különleges csendőrségi csapatokat mozgósítottak, és rajtaütöttek a piperai villájukon és más címeken.

A zsandárok innen már tették a dolgukat: csütörtök este csattant a bilincs Andrew és Tristan Tate csuklóján. A vád szerint a testvérek két román állampolgárral együtt egyszerű striciségből szereztek pénzt, azaz nőket csábítottak el, akiket aztán vagy megerőszakoltak, vagy pornó készítésére használtak fel, vagy kicsempészték Nagy-Britanniába és az Egyesült Államokba. Erről itt írtunk bővebben. Az ügyet Thunberg úgy kommentálta:

„Ez történik, ha nem hasznosítod újra a pizzásdobozod.”

(A cikk eredeti címét a román hatóságok nyilatkozata után pontosítottuk)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!