Orosz tévében ukrán fogoly: A fekete amerikaiak nem sajnálják a fehér veszteségeket

2022. november 4. – 11:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Így néz ki az orosz állami tévében – másmilyen lényegében nincs is – egy ukrán hadifogoly vallomása. A katona embertelen bánásmódról és nagy veszteségekről számolt be, ami az orosz propagandának fontos gyógyír, ha már olyan katonai akcióról van szó, amelyben az orosz erők összeomlottak és jelentős területeket veszítettek az általuk megszállt ukrajnai megyékből. Az Ukrajna által visszaszerzett területekről itt, itt és itt olvashatja helyszíni riportjainkat, képes beszámolóinkat, de megnézheti videóinkat is Kupjanszkból, Izjumból, Kamjankából láthatók.

A katona beszámolóját – amely szerint az ukrán erők nagy veszteségeket szenvedtek el a herszoni ellentámadásban – a Ria Novosztyi orosz állami hírügynökségnél tekintheti meg.

A férfi az orosz hadsereg szervezett visszavonulását is megdicsérte, abban a hadműveletben, amelyben Ukrajna jelentős területeket szerzett vissza, és a Telex által is látott nyomok alapján jelentős technikai és emberi veszteséggel menekültek el az orosz erők.

„A csapatokban vannak lengyel, amerikai zsoldosok, feketék is, akik nagyon negatívan viselkednek. Ők (a zsoldosok) mindig mögöttünk jönnek, ha előretörünk, mindig mi kapjuk a tüzérségi támadást, minket pajzsként használnak… a fehérekért nekik nem kár” – mondta az orosz állami tévében a férfi.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!