Putyin: Nyugat az utolsó ukránig akar harcolni velünk

2022. július 7. – 08:08

frissítve

Putyin: Nyugat az utolsó ukránig akar harcolni velünk
A Kígyó-szigeten lobogó ukrán zászló az orosz rakétatámadás után – Fotó: Ukrainian Armed Forces / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva
  • Előbb Bahmut és Szlovjanszk, majd teljes Donyeck megye elfoglalása lehet az orosz erők következő célkitűzése a háborúban.
  • Az orosz invázió február 24-i kezdete óta először találkozik nyugati külügyminiszterekkel Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, ám nyugati kollégái már jelezték, nem találkoznak vele a programon kívül az indonéziai G20 csúcstalálkozón. A kínai külügyminiszter viszont hajlandó volt egy páros találkozóra.
  • Három hónap folyamatos kínzásról számolt be Julija Pajevszka, az orosz fogságból június közepén szabadult ukrán katonai orvos.
  • Közben most már tényleg újra felhúzták az ukrán lobogót a Kígyó-szigetre. Az oroszok állítólag a katonákat célzó rakétatámadással reagálták a zászlófelvonásra, több katona halálát okozva.
  • Vlagyimir Putyin egy parlamenti vezetőkhöz intézett .nyilatkozatában arról beszélt, hogy a Nyugat megpróbálkozhat Oroszország ellen a csatatéren
  • Az orosz-finn határra felállítható határkerítés lehetőségéről döntött a finn parlament.
  • Érvényes lesz az EU-ban az ukrán jogosítvány.

Indul a percről percre tudósításunk az Ukrajna ellen Oroszország által indított invázió 134. napjáról. Az előző napról itt olvashatja hírfolyamunkat.

Oroszország február 24-én indította el a támadást Ukrajna ellen, valójában azonban a háború már 2014-ben elkezdődött, amikor Oroszország elfoglalta a Krímet, majd létrehozta a kelet-ukrajnai szakadár területeken a Donyecki és Luganszki Népköztársaságokat (DNR, LNR), amelyeket idén február 21-én önálló államoknak ismert el.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!