Újabb orosz milliárdos halt meg rejtélyesen, a kastélya medencéjében találtak rá fejlövéssel

2022. július 6. – 14:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva


Újabb olyan orosz milliárdos halt meg rejtélyes körülmények között, aki az energetikai óriáscéghez, a Gazpromhoz köthető. A 61 éves Jurij Voronovra kedd délután találtak rá Szentpétervár luxusnegyedében fekvő villájának medencéjében. Az oligarchát fejbe lőtték, a helyszínen megtalálták a gyilkos fegyvert is, írja a Daily Mail.

Voronov egy olyan logisztikai vállalat vezetője volt, ami az északi-sarki területekre vonatkozó szerződéseket kötött a Gazprommal. Az orosz hatóságok vizsgálják a milliárdos halálának körülményeit, jelenleg az üzleti partnereivel való vita elmérgesedésének tulajdonítják, mivel Voronov felesége szerint férjét zsarolták.

Jurij Voronov (j)
Jurij Voronov (j)

Idén Voronov már legalább a hatodik olyan gazdag orosz üzletember, aki rejtélyes körülmények között vesztette életét, közülük többen is kötődtek a Gazpromhoz, ketten pedig Szentpétervár ugyanazon luxusnegyedében haltak meg, mint most Voronov. Több furcsa halálesetet öngyilkosságként kezelnek, íme néhány példa.


A 61 éves Alekszandr Tyulakovot, a Gazprom pénzügyi és biztonsági vezetőjét februárban felakasztva találta meg egyik szeretője egy lakóparkban lévő lakásában, a hatóságok szerint öngyilkos lett, de a jelentések szerint a holttesten bántalmazás nyomai látszódtak, ami többek szerint arra utal, hogy az akasztást csak megrendezték.

Év elején ugyanebben a lakóparkban a Gazprom Invest szállítási vezetőjére, a 60 éves Leonyid Sulmanra találtak rá a fürdőszobájában, a férfit késsel gyilkolták meg.

Májusban a Lukoil energiaipari óriáscég korábbi vezetőjét, a 43 éves Alekszandr Szubbotin milliárdost találták holtan rejtélyes körülmények között: az okkultizmusban hívő férfi másnaposság elleni kezelésen vett részt egy sámán pincéjében, amikor szívroham végzett vele, a gyanú szerint varangyméreggel kezelték, ez válthatta ki a rohamot.

Áprilisban a Gazprombank vezető orosz pénzintézettel magas szintű kapcsolatokat ápoló volt Kreml tisztségviselőt, az 51 éves Vlagyiszlav Avajevet találták holtan, a hivatalos magyarázat szerint öngyilkos lett, miután kiirtotta családját, végezve 47 éves feleségével és 13 éves lányával. A hírek szerint Avajev hozzáférhetett a Kreml elitjének pénzügyi titkaihoz.

Szintén áprilisban felakasztva találtak rá a Kremlhez szorosan kötődő Novatek gázipari vállalat korábbi elnökhelyettesére, az 55 éves multimilliomos Szergej Protosenyára. A hivatalos magyarázat itt is hasonló: a férfi spanyolországi otthonukban előbb baltával végzett feleségével és tizenéves lányával, majd öngyilkos lett. Ezt a teóriát azonban cáfolja életben maradt fia.

A múlt héten egy mobiltelefonos cég milliárdos tulajdonosát, a 47 éves Jevgenyij Palant találták holtan otthonában meztelenül, a férfi ukrán származású feleségével is késsel végeztek. A holttestekre lányuk talált rá, aki cáfolja, miszerint szülei öngyilkosságot követtek volna el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!