Egy hónappal a maradványai megtalálása után derült ki, hogy öngyilkos lett Brian Laundrie

2021. november 24. – 12:46

Másolás

Vágólapra másolva

A meggyilkolt amerikai blogger, Gabby Petito vőlegénye, Brian Laundrie öngyilkos lett – közölte Laundrie családjának ügyvédje, írja a BBC.

Brian Laundrie holttestét a múlt hónapban találták meg Floridában, egy mocsaras természetvédelmi területen, Sarasotától délre. Laundrie maradványait a fogászati adatai alapján tudták azonosítani. A család jogi képviselője, Steven Bertolino októberben még azt mondta, hogy a boncolással sem sikerült egyértelműen azonosítani a halál pontos okát. Most, több mint egy hónappal később azt közölte, hogy a 23 éves férfi öngyilkos lett. „Chris és Roberta Laundrie-t arról tájékoztatta a rendőrség, hogy a halál oka lőtt seb volt, és a halál módja öngyilkosság” – mondta a család ügyvédje az ABC Action Newsnak.

Brian Laundrie augusztus 12-én az intézkedő rendőr testkamerájának felvételén – Fotó: Moab City Police Department / AFP
Brian Laundrie augusztus 12-én az intézkedő rendőr testkamerájának felvételén – Fotó: Moab City Police Department / AFP

Brian Laundrie-t szeptember óta kereste a rendőrség, miközben a hatóságok megpróbálták összerakni, hogy mi történt vele és 22 éves menyasszonyával, Gabby Petitóval a nyári utazásuk során. A lány furgonjával egy természetközeli útra indultak az Egyesült Államok különböző nemzeti parkjait érintve, az Instagramon rendszeresen közvetített utazás azonban augusztus végén váratlanul véget ért. Brian Laundrie egyedül tért vissza Floridába a fehér furgonnal, és nem volt hajlandó érdemben válaszolni a lány szüleinek kérdéseire, majd egyik reggelre neki is nyoma veszett. Laundrie szülei a rendőröknek az mondták, utoljára szeptember 13-án látták a fiúkat, amikor egyedül ment túrázni. Az ő holttestét október 20-án találták meg egy parkban.

Gabby Petito maradványait szeptember 19-én találták meg Wyomingban, annak a helynek a közelében, ahol a párt utoljára látták együtt. Dr. Brent Blue, Teton megye halottkémje gyilkosságnak minősítette a lány halálát, és azt mondta, hogy kézzel fojtották meg. Hosszú évek óta nem volt olyan bűnügy, ami annyira megmozgatta volna az embereket világszerte, mint Gabby Petito tragédiája.

Miért pont az ő esete robbant ekkorát, és miért férkőzik be a furgonos lány – Instán mosolygós, rendőri videón sírós – arca annyi ember gondolataiba? Erről írtunk bővebben ebben a cikkünkben, az ügy nyitott kérdéseivel ebben a cikkben foglalkoztunk részletesen. Az esetről szóló többi anyagunkat pedig itt találja.

Lepj meg minket karácsonyra!

Legyél a rendszeres támogatónk!

A Telex csak tőled függ.

Támogatom