Most már biztos, hogy Gabby Petito holttestét találták meg egy wyomingi nemzeti parkban

2021. szeptember 22. – 00:01

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap egy wyomingi nemzeti parkban egy nő holttestére bukkantak, és már akkor is valószínűsíthető volt, hogy a néhány hete eltűnt Gabby Petito holttestét találhatták meg, aki a nyáron a barátjával az eredetileg legalább öt hónaposra tervezett álomnyaralásukról posztolgatott folyamatosan – írja a BBC.

A halottkém vizsgálata szerint a nő emberölés áldozata lett, de azt nem mondták meg, hogy pontosan mi okozta a halálát.

A rendőrség jelenleg nagy erőkkel keresi a megölt nő 23 éves barátját, Brian Laundrie-t, akinek az otthonában már házkutatást is tartottak. A férfi egyelőre nem gyanúsított az ügyben, de mindenképpen „érdeklődésre számot tartó személy”.

Laundrie és Petito olyan kalandba vágtak bele a nyáron, ami jópár hozzájuk hasonló, a Földért aggódó, természetet, túrázást, csendes olvasgatást, jógázást szerető, a fogyasztói kultúrából kiszakadni próbáló fiatal álma. Fogták a lány minimális átalakítással alvásra alkalmassá tett furgonját, és elindultak Floridából egy hosszú utazásra, keresztül az Egyesült Államokon. Sorra járták a lenyűgöző nemzeti parkokat, és az Instagramra posztolgattak az életmódról, amire rátaláltak, a tájakról, az élményeikről, meg hogy mennyire szeretik egymást.

Brian Laundrie és Gabby Petito – fotó: Instagram
Brian Laundrie és Gabby Petito – fotó: Instagram

Az eredeti terv szerint júniustól legalább novemberig utazgattak volna. Aztán Laundrie váratlanul megjelent az otthonában Petito furgonjával, viszont a nő nélkül. A lány családjával a férfi nem vette fel a kapcsolatot, amikor pedig ők keresték, nem reagált. Eközben Petito szeretteiben egyre nőtt az aggodalom, mert augusztus vége óta nem tudták elérni őt telefonon.

Laundrie-t kereste a rendőrség, de nem volt hajlandó szóba állni a nyomozókkal, majd egy váratlan fordulattal ő is eltűnt. Pepito családja szerint viszont nem simán eltűnt, hanem bujkál. Ők egyértelműen úgy vélik, hogy a nő haláláért a férfi a felelős.

A pár kalandjairól és az eltűnésről ebben a cikkünkben írtunk bővebben. Többek között arról is, hogy a felszínen mesebelinek tűnő pár és nyaralás a színfalak mögött korántsem volt az.

Kevéssel Petito eltűnése előtt a fiataloknak volt egy fizikai erőszakig fajuló, csúnya veszekedése.

Laundrie akkor arról beszélt a rájuk hívott rendőröknek, hogy az összezártság, a közös utazás érzelmi feszültséggel terhelte meg a kapcsolatukat.

Az incidens Utah államban, Moab Cityben történt augusztus 12-én. A rendőröket egy kívülálló hívta rá a párra. Az esetről kiadott rendőrségi közlemény szerint nem volt elegendő bizonyíték ahhoz, hogy bárki ellen is vádat emeljenek.

A The Daily Beast megszerezte a felvett rendőri jelentést. Ebből kiderül, hogy kapcsolati erőszakra utalt az eredeti bejelentés, és bár nem volt teljesen világos, úgy lehetett érteni, hogy a férfi bántalmazta a nőt.

Ingyenes és a nap 24 órájában hívható az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat a 06-80-20-55-20-as telefonszámon, ahol segítenek a kapcsolati erőszak, a gyermekbántalmazás, a prostitúció és az emberkereskedelem áldozatainak. A NANE Egyesület is működtet segélyvonalat bántalmazott nőknek és gyerekeknek, valamint a nekik segíteni vágyóknak. Ez a 06-80-505-101-os számon hívható anonim módon, ingyenesen, hétfő, kedd, csütörtök és péntek este 18 és 22 óra között, valamint szerdán 12 és 14 óra között. Az Ökumenikus Segélyszervezet online kínál anonim tanácsadást, a részletekért keresse fel ezt az oldalt. (link ide: https://segelyszervezet.hu/anonimtanacsadas ) Ha kifejezetten jogi természetű kérdései vannak kapcsolati erőszakkal összefüggésben, a Patent Egyesület jogsegélyszolgálata szerdánként 16 és 18 óra, valamint csütörtökönként 10 és 12 óra között hívható a 06-70-220-2505-ös számon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!