Hivatalos: Gabby Petitót megfojtották

Legfontosabb

2021. október 12. – 20:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Sajtótájékoztatót tartott kedden a meggyilkolt amerikai nő, Gabby Petito ügyében a halottszemle eredményéről a Teton megyei halottkém, Brent Blue. Azt már tudtuk, hogy Petito halálát gyilkosság okozta, most a szűkszavú bejelentésből kiderült: fojtogatás áldozata lett. A halottkém szerint a megtalálásakor a nő három-négy hete lehetett halott.

A 22 éves áldozat nevét és arcát egy hónapja, szeptember közepén ismerte meg a világ, amikor még csak eltűntként keresték. A fiatal nő a barátjával, Brian Laundrie-val járta nyár óta az Egyesült Államok nemzeti parkjait, egy átalakított furgonban aludtak, túráztak, és élményeiket közvetítették a közösségi médiában. Az út azonban váratlanul és furcsán félbeszakadt: Gabby Petito elérhetetlenné vált a családja számára, a férfi pedig, az egyetlen, akiről feltételezhető volt, hogy tudja, mi történt vele, szó nélkül hazaautózott a szüleihez Floridába, ügyvédet fogadott, és nem válaszolt senki faggatására, nem állt szóba a rendőrökkel.

Gabby Petito eltűnését a családja jelentette a rendőrségnek szeptember 11-én. Holttestét végül szeptember 19-én találták meg a Grand Teton nemzeti parkban. A halál okáról korábban csak annyit közöltek, hogy emberölés történt.

Mire a holttestet megtalálták, Brian Laundrie is eltűnt. Bár Petito eltűnése és halála ügyében eddig nem emeltek vádat ellene, a rendőrség nagy erőkkel keresi, a nő bankkártyájával való visszaélés miatt eljárás indult ellene. A férfi ellen elfogatóparancs van érvényben.

Ingyenes és a nap 24 órájában hívható az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat a 06-80-20-55-20-as telefonszámon, ahol segítenek a kapcsolati erőszak, a gyermekbántalmazás, a prostitúció és az emberkereskedelem áldozatainak. A NANE Egyesület is működtet segélyvonalat bántalmazott nőknek és gyerekeknek, valamint a nekik segíteni vágyóknak. Ez a 06-80-505-101-os számon hívható anonim módon, ingyenesen, hétfő, kedd, csütörtök és péntek este 18 és 22 óra között, valamint szerdán 12 és 14 óra között. Az Ökumenikus Segélyszervezet online kínál anonim tanácsadást, a részletekért keresse fel ezt az oldalt. (link ide: https://segelyszervezet.hu/anonimtanacsadas ) Ha kifejezetten jogi természetű kérdései vannak kapcsolati erőszakkal összefüggésben, a Patent Egyesület jogsegélyszolgálata szerdánként 16 és 18 óra, valamint csütörtökönként 10 és 12 óra között hívható a 06-70-220-2505-ös számon.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!