Elfogatóparancsot adtak ki a meggyilkolt Gabby Petito vőlegénye ellen

2021. szeptember 24. – 09:13

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb részletek derültek ki Gabby Petito eltűnéséről és meggyilkolásáról: két nő is azt állítja, hogy néhány nappal Petito eltűnése után felvették a lány stoppoló vőlegényét, Brian Laundrie-t Wyoming államban. Az FBI elfogatóparancsot adott ki a 23 éves férfi ellen – írja a Fox News.

Miranda Baker egy szeptember 17-én feltöltött TikTok-videóban arról beszélt, hogy ő és a barátja augusztus 29-én 17:30 körül vették fel a stoppoló Laundrie-t. A férfit a Jackson Lake gátnál tették ki, miután „kiborult” valami miatt, ezért megkérték, hogy szálljon ki a kocsijukból. Baker elmondta, hogy a rendőrséget is értesítették erről a találkozásról.

A másik nő, Norma Jean Jalovec a Fox Newsnak pénteken azt mondta, hogy szintén augusztus 29-én, két nappal azután, hogy Gabby Petitót utoljára élve látták, felvette a stoppoló Laundrie-t a Wyoming állambeli Grand Teton Nemzeti Parkban. Jalovec állítása szerint Baker TikTok-videója után jött rá, hogy aznap ő is találkozott a 23 éves férfival, akit azon a környéken tett ki, ahol Petito maradványait hetekkel később felfedezték. A halottkém vizsgálata szerint a nő emberölés áldozata lett, de azt nem mondták meg, hogy pontosan mi okozta a halálát.

Brian Laundrie és Gabby Petito – fotó: Instagram
Brian Laundrie és Gabby Petito – fotó: Instagram

Jalovec elmondta, spontán döntött úgy, hogy azon a vasárnapon meglátogatja a Grand Teton Nemzeti Parkban található katolikus templomot, ahol aznap istentiszteletet tartottak. A templom körülbelül 2 kilométerre van a Jackson Lake gáttól, ahol állítása szerint meglátta az út szélén stoppoló Laundrie-t. A férfi azt kérdezte tőle, hogy Jacksonba megy-e, amire Jalovec nemmel felelt, mivel az ellenkező irányban lakik. Laundrie ekkor azt kérdezte, hogy elviszi-e őt egy néhány kilométerre lévő kempinghez, amire Jalovec már igent mondott. A nő szerint Laundrie a húszperces autóút alatt elég szűkszavú volt, arról beszélt, hogy a Snake River közelében túrázik, és van egy menyasszonya. A nő a Fox Newsnak elmondta, hogy már ő is beszámolt a találkozásról az FBI-nak.

Az FBI csütörtökön közölte, hogy a wyomingi kerületi bíróság szövetségi elfogatóparancsot adott ki Laundrie ellen, akit Gabby Petito eltűnésének és meggyilkolásának ügyével kapcsolatban gyanúsítanak. A férfi szeptember 1-jén tért vissza a floridai otthonába, ami után sem a rendőrökkel, sem Petito szüleivel nem volt hajlandó beszélni. Nem sokkal később neki is nyoma veszett. A rendőrség jelenleg nagy erőkkel keresi Laundrie-t, akinek az otthonában már házkutatást is tartottak.

Laundrie és Petito a nyáron egy olyan kalandba vágtak bele, ami jó pár, hozzájuk hasonló fiatal álma. Fogták a lány minimális átalakítással alvásra alkalmassá tett furgonját, és elindultak Floridából egy hosszú utazásra, keresztül az Egyesült Államokon. Sorra járták a lenyűgöző nemzeti parkokat, és az Instagramra posztolgattak az életmódról, amire rátaláltak, a tájakról, az élményeikről, meg hogy mennyire szeretik egymást.

A pár kalandjairól és az eltűnésről ebben a cikkünkben írtunk bővebben. Többek között arról is, hogy a felszínen mesebelinek tűnő pár és nyaralás a színfalak mögött korántsem volt az.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!