A boncolással sem sikerült kideríteni, hogyan halhatott meg Gabby Petito barátja, Brian Laundrie

2021. október 25. – 14:49

Másolás

Vágólapra másolva

Négy nappal azután, hogy az FBI hivatalosan is megerősítette, hogy megtalálták Gabby Petito barátja, Brian Laundrie maradványait, megérkezett a holttest boncolásának eredménye, a család jogi képviselőjének közlése szerint azonban nem derült ki, hogy mi okozta a férfi halálát – írja az NBC News.

Steven Bertolino azt mondta, hogy a maradványokat antropológushoz küldték, hogy további vizsgálatokat végezhessenek rajta, a boncolás során ugyanis sem a halál okát, sem a módját nem tudták minden kétséget kizáróan megállapítani. Ahogy arról mi is beszámoltunk, a nyomozók múlt szerdán találták meg a megfojtott Gabby Petito gyilkossággal gyanúsított barátjának holmiját egy floridai erdőben.

Emellett találták meg Laundrie maradványait, arra azonban továbbra sem derült fény, hogy mi történhetett a férfivel.

Bertolino korábban a CNN-nek elmondta, hogy a szülők segítségével bukkantak a Brianhez köthető emberi maradványokra, és tagadta, hogy a család tudott volna arról, hogy a fiuk el fog tűnni. Azt a feltételezést is elutasította, hogy megállapodtak volna a nyomozókkal, hogy segítenek a keresésben, mint mondta, az ügyvédjükként kifejezetten azt tanácsolta nekik, hogy ne beszéljenek a hatóságokkal.

Brian Laundrie-t már közel egy hónapja kereste a rendőrség, miközben a hatóságok megpróbálták összerakni, mi történt vele és 22 éves menyasszonyával, Gabby Petitóval a nyári utazásuk során. A lány furgonjával egy természetközeli útra indultak az Egyesült Államok különböző nemzeti parkjait érintve, az Instagramon rendszeresen közvetített utazás azonban augusztus végén váratlanul véget ért. Brian Laundrie egyedül tért haza a fehér furgonnal, és nem volt hajlandó érdemben válaszolni a lány sorsával kapcsolatos kérdésekre, majd egyik reggelre neki is nyoma veszett.

A nő maradványait később Wyomingban találták meg, annak a helynek a közelében, ahol a párt utoljára látták együtt. Dr. Brent Blue, Teton megye halottkémje gyilkosságnak minősítette a lány halálát, és azt mondta, hogy kézzel fojtották meg. Hosszú évek óta nem volt olyan bűnügy, ami annyira megmozgatta volna az embereket világszerte, mint Gabby Petito tragédiája. Miért pont az ő esete robbant ekkorát, és miért férkőzik be a furgonos lány – Instán mosolygós, rendőri videón sírós arca – annyi gondolatba? Erről írtunk bővebben ebben a cikkünkben, az üggyel kapcsolatos többi anyagunkat pedig itt találja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!