Megtalálták Gabby Petito barátja, Brian Laundrie maradványait

2021. október 21. – 22:55

frissítve

Megtalálták Gabby Petito barátja, Brian Laundrie maradványait
Brian Laundrie családjának otthona Floridában – Fotó: Shannon Stapleton / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Brian Laundrie-hoz tartoznak azok az emberi maradványok, amelyeket egy floridai parkerdőben találtak meg, erősítette meg az FBI. Az FBI még annyit közölt, hogy a fogászati leletei alapján azonosították a férfit.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a nyomozók szerda reggel a megfojtott Gabby Petito gyilkossággal gyanúsított barátjának a nyomaira bukkanhattak egy floridai erdőben. Csütörtökre kiderült, hogy egy hátizsákot és egy laptopot is találtak a Laundrie-hoz köthető maradványok közelében.

A megyei seriff szerint veszélyes helyszíneken, nagyon nehéz körülmények között keresték a 23 éves fiatalt – néhol kígyókkal és aligátorokkal teli, majdnem mellmagasságig érő vízben kutatták Laundrie nyomait.

Steven Bertolini, a Laundrie család ügyvédje a CNN-nek elmondta, hogy végül a szülők segítségével bukkantak a Brianhez köthető emberi maradványokra. Brian apja, Chris Laundrie a park ösvényéről lesétálva talált rá egy zsákra, aminek a tartalmát a nyomozók később megvizsgálták. A zsák közelében találtak a nyomozók egy hátizsákra, aminek a környékén emberi maradványokat fedeztek fel.

„A maradványok állapota miatt eltarthat egy ideig a hivatalos azonosítás. Egy nagyon alapos folyamatra lesz szükségünk az orvosszakértővel”

– közölte egy, a nyomozáshoz közel álló forrás a CNN-nel még az FBI bejelentése előtt.

„Ez nagyon szomorú – el lehet képzelni, mennyire az, amikor egy szülő a fia holmijait néhány maradvány mellett találja. Ez szívszorító. És elmondhatom, hogy a szülők nagyon megtörtek”

– mondta a hírtelevíziónak adott interjújában szerda este Steven Bertolini.

Álomútra indult az Insta-pár, tragédia lett a vége

Brian Laundrie-t már közel egy hónapja kereste a rendőrség, miközben a hatóságok megpróbálták összerakni, mi történt vele és 22 éves menyasszonyával, Gabby Petitóval a nyári utazásuk során.

Brian Laundrie és Gabby Petito még egy közös fényképen – Fotó: North Port / Florida Police / Handout via Reuters
Brian Laundrie és Gabby Petito még egy közös fényképen – Fotó: North Port / Florida Police / Handout via Reuters

A lány furgonjával egy természetközeli útra indultak az Egyesült Államok különböző nemzeti parkjait érintve, az Instagramon rendszeresen közvetített utazás azonban augusztus végén váratlanul véget ért. Brian Laundrie egyedül tért haza a fehér furgonnal, és nem volt hajlandó érdemben válaszolni a lány sorsával kapcsolatos kérdésekre, majd egyik reggelre neki is nyoma veszett.

A nő maradványait később Wyomingban találták meg, annak a helynek a közelében, ahol a párt utoljára látták együtt. Dr. Brent Blue, Teton megye halottkémje gyilkosságnak minősítette a lány halálát, és azt mondta, hogy kézzel fojtották meg.

Hosszú évek óta nem volt olyan bűnügy, ami annyira megmozgatta volna az embereket világszerte, mint Gabby Petito tragédiája. Miért pont az ő esete robbant ekkorát, és miért férkőzik be a furgonos lány – Instán mosolygós, rendőri videón sírós arca – annyi gondolatba? Erről írtunk bővebben ebben a cikkünkben, az üggyel kapcsolatos többi anyagunkat pedig itt találja.

Ingyenes és a nap 24 órájában hívható az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat a 06-80-20-55-20-as telefonszámon, ahol segítenek a kapcsolati erőszak, a gyermekbántalmazás, a prostitúció és az emberkereskedelem áldozatainak. A NANE Egyesület is működtet segélyvonalat bántalmazott nőknek és gyerekeknek, valamint a nekik segíteni vágyóknak. Ez a 06-80-505-101-os számon hívható anonim módon, ingyenesen, hétfő, kedd, csütörtök és péntek este 18 és 22 óra között, valamint szerdán 12 és 14 óra között. Az Ökumenikus Segélyszervezet online kínál anonim tanácsadást, a részletekért keresse fel ezt az oldalt. (link ide: https://segelyszervezet.hu/anonimtanacsadas ) Ha kifejezetten jogi természetű kérdései vannak kapcsolati erőszakkal összefüggésben, a Patent Egyesület jogsegélyszolgálata szerdánként 16 és 18 óra, valamint csütörtökönként 10 és 12 óra között hívható a 06-70-220-2505-ös számon.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!