A brüsszeli orgia szervezője állítja, nem őt körözik Lengyelországban

2020. december 3. – 14:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A 444-nek is nyilatkozott David Manzheley, annak a brüsszeli meleg szexpartinak a szervezője, amin Szájer József is részt vett. A férfi azt mondta, épp szexelt, majd pedig a buliba betoppanó rendőrökkel volt elfoglalva, ezért nem látta saját szemével a magyar politikus menekülését. Az első hírek szerint Szájer az ereszen lemászva próbálta elhagyni a helyszínt, de egy járókelő észrevette, és szólt a rendőröknek. Az orgia résztvevői közül többeknek is Szájerhez hasonló szakálla volt, ezért sem tudja megmondani Manzheley, hogyan pontosan miként távozott a politikus.

Nem talált idegen ruhát a lakásban, miután a rendőrök elmentek, ezért azt feltételezi , hogy Szájer magával vitte a ruháit; vagy a kezében, vagy gyorsan magára kapkodta azokat. Szájeren kívül nem volt más magyar résztvevője a pénteki bulinak, de korábban rendszeresen megfordultak az általa szervezett eseményeken magyar politikusok, mondta. Az Onet nevű lengyel lapnak korábban azt nyilatkozta, hogy összesen kilenc olyan fideszes politikusról tud, aki jelen volt már valamelyik bulijain, több más helyi politikus és külföldi képviselő mellett.

Tagadta, hogy csalás miatt körözik Lengyelországban, valójában egy vele megegyező nevű, de 36 éves lengyel férfit keresnek. Erről a 444 is közölt körözési fotókat. Manzheley szerint azért akarják ezzel hitelteleníteni, mert a lengyel Igazságügyi minisztérium egyik jobboldali vezetője is a törzsvendége, ami kínos a helyi kormánypártnak. Szintén a lengyel lap mondta, hogy a konzervatív Jog és Igazság (PiS) pártból többen is jártak a rendezvényeire.

Szájer még a botrány kirobbanása előtt mondott le EP-mandátumáról, kedden derült csak ki, hogy a szexparti miatt tett így. Azóta a Fideszből is kilépett a politikus, szerdán pedig Sopron díszpolgári címéről is elmondott.

A korábbi fideszes politikus ügye körüli kérdésekről itt olvashatja el gyorstalpalónkat, itt pedig azt, hogyan hathat mindez a pártra – amely épp az LMBTQ-közösség elleni érzelmekre is fel akarta húzni újabb politikai hadjáratát. A nemzetközi sajtó rendkívül részletesen írt a „kanos magyarról”, a hazai kormányközeli média igen visszafogottan számolt be az ügyről, amit a fideszes politikusok érdemben egyáltalán nem kommentálnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!