Belga lapok orgiaként jellemezték a bulit, ahol Szájer is jelen volt

2020. december 1. – 13:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Európai Parlament egyik képviselője is részt vett azon a brüsszeli szexpartin, amit a járvány miatt érvényben lévő korlátozások miatt a rendőrség oszlatott fel – írta két belgiumi újság, a DHNET és a HLN. A legolvasottabb belga lap, HLN videója szerint a képviselő magyar lehetett, az információt azonban nem erősítették meg hivatalosan. A HLN a cikkük megjelenése után azt írta, hogy a Fidesz EP-képviselőjéről van szó.

Délután fél négykor Szájer József, a Fidesz–KDNP napokban lemondott EP-képviselője közleményben ismerte el, hogy jelen volt az újságcikkekben említett „házibulin”. A közleményt ebben a cikkünkben ismertettük részletesen.

Később a brüsszeli ügyészség a Telex kérdésére megerősítette, hogy Szájer táskájából került elő a drog, és azt is, hogy a fideszes képviselő az ereszcsatornán keresztül próbált meg elmenekülni a rendőrök elől. Mikor elkapták, nem voltak nála iratok, azért a rendőrök hazakísérték, ezután igazolta magát a diplomata-útlevelével. A brüsszeli ügyészség közleményét ebben a cikkünkben ismertettük részletesen.

A belga lap videóján a felirat: Egy állítólag azóta lemondott magyar EP-képviselő is részt vett a partin
A belga lap videóján a felirat: Egy állítólag azóta lemondott magyar EP-képviselő is részt vett a partin

A belga lapok lapok szerint péntek este egy bár első emeletén tartottak gangbangbulit. A rendezvényen helyi lapok információi szerint 25-en vettek részt, főként férfiak. A felvételek alapján valószínűsíthető, hogy az orgia helyszíne a Le Detour nevű melegbár volt, ami egyébként 30 méterre van a brüsszeli városházától.

A HLN szerkesztőségének külön is megerősítették, hogy a rendezvény egy szexparti volt.

Frissítés: a helyi ügyészség kedd délutáni közleménye egy magánlakást nevezett meg a parti helyszínként.

A rendőrök drogot is találtak a helyszínen – írta az eseményt felderítő lap, a DH NET. A partin a cikk szerint több diplomata és egy európai parlamenti képviselő is jelen volt. A résztvevőket bevitték kihallgatásra, az EP-képviselőt azonban mentelmi jogára hivatkozva nem. Az egyik képviselő állítólag az ereszen keresztül megpróbált elmenekülni, azonban elfogta egy másik rendőri alakulat – írta a DH NET.

Az eseményt a járványszabályok megszegőire vadászó átlagos rendőri alakulat buktatta le; a bulit a rendőrség azért oszlatta fel, mert megszervezése szembemegy a Belgiumban életben lévő járványügyi intézkedésekkel. Belgiumban a múlt hónapban rendeltek el szigorú kijárási korlátozást a koronavírus-járvány második hulláma miatt: ennek értelmében négy főnél több ember nem tartózkodhat egyszerre egy összejövetelen – emlékeztet a Politico.

Érdekesség, hogy a partinak helyet adó klub egy utcában van a helyi rendőrkapitánysággal, így a hatóságoknak nem volt igazán nehéz dolguk rajtaütni az eseményen.

A hírre a Ryanair légitársaság is reagált, utasaik figyelmébe ajánlva, hogy ha gyorsan kell távozniuk Brüsszelből, 15 euróért tudnak rá megoldást kínálni.

A pénteki buli után két nappal, múlt vasárnap mondott le Szájer József, a Fidesz EP-képviselője. A politikus lelki okokra hivatkozott.

Az Európai Parlament sajtóosztálya azt írta kérdésünkre, hogy nincs megerősített információjuk az ügyben. Hozzátették: az EP-képviselők magatartására vonatkozó normák a munkahelyi viselkedésre és nem a politikusok magánéletére vonatkoznak. Ezzel kapcsolatos szankciókat pedig nem az EP, hanem az illetékes hatóságok hozhatnak, amennyiben megállapítják annak szükségességét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!