Csak védettségi igazolvánnyal dolgozhatnak a Molnál

2021. november 16. – 20:53

Másolás

Vágólapra másolva

A Mol a munkavégzés feltételeként határozza meg a koronavírus elleni védettséget, a munkatársaiknak 2022. január 31-ig kell igazolniuk, hogy már beoltatták magukat, vagy más módon védettséget szereztek – írja az MTI.

A vállalat keddi közleménye szerint minden Magyarországon elérhető oltással meg lehet előzni a súlyos koronavírusos megbetegedést, és ezt a Mol saját statisztikái is igazolják. Ratatics Péter, a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója szerint a jelenlegi helyzetben határozottabb intézkedésekre van szükség ahhoz, hogy megvédjék kollégáik egészségét és Magyarország energiaellátását. A vállalaton belüli átoltottság a 80 százalékot is meghaladja, de jelentősen szeretnék növelni az arányt – mondta Ratatics.

A Mol dolgozóinak jövő év január 31-ig kell igazolniuk, hogy beoltatták magukat, átestek a betegségen, van pozitív antitesttesztjük, vagy orvosilag ellenjavalt számukra az oltás. Ha a védettségi igazolvány lejár, akkor az érintett munkatársak újabb oltással szerezhetnek védettséget.

A kormány október végén jelentette be, hogy a munkaadók lehetőséget kapnak arra, hogy előírják az oltást a munkavállalóiknak a munkavégzés feltételeként. A munkaadói érdekképviseletek viszonylag egységesek abban, hogy szükség volt a kormány intézkedésére, az azonban mostanában dől el, hogy a munkaerőhiánnyal küzdő ágazatok vállalatai mennyire hajlanak arra, hogy kötelezővé tegyék az oltást.

A Mészáros Lőrinc cégeit összefogó csoport már döntött a kérdésben: nem teszik kötelezővé az oltást. Ugyanakkor több önkormányzat, például Budapesten a XII. és a XVI. kerület élt is a lehetőséggel, és kötelezővé tették az oltást, ahogy az ELTE-n és a Szegedi Tudományegyetemen is így döntöttek.

Magyarországon ezen a héten érte el a hatmilliót a beoltottak száma.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!