Kormánydöntések vírusügyben: kötelező maszk a tömegközlekedésben, a munkaadók előírhatják az oltást, kórházi látogatási tilalom

2021. október 28. – 10:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Három korlátozásról döntött a kormány a felívelő negyedik hullám miatt, jelentette be Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón.

  1. A munkaadók lehetőséget kapnak rá, hogy előírják az oltást a munkavállalóiknak a munkavégzés feltételeként. Gulyás azt mondta, ezzel a magyar állam is „széles körben” élni fog mint munkaadó. Részleteket nem közölt. Azt is hozzátette, hogy az önkormányzatoknál a polgármester joga lesz ezt előírni. Később, kérdésre válaszolva azt mondta Gulyás, hogy nincs kivétel, minden munkaadónak joga lesz erre. A szabályozás az első két oltásra vonatkozik, egészségügyi okokból természetesen mentesülhet valaki. Az első oltást december 15-ig kell megkapni. Ha valaki nem akarja beoltatni magát, fizetés nélküli szabadságra küldendő, egy év elteltével pedig el is lehet bocsátani.
  2. November 1-től maszkot kell majd viselni a közösségi közlekedési eszközökön.
  3. Az egészségügyi intézményekben látogatási tilalmat rendelnek el, a szociális intézményekben ezt a látogatási tilalmat az intézményvezetők rendelhetik el.

Mindez videón:

Gulyás Gergely azt mondta, az előrejelzések szerint lesz megugrás a fertőzöttségi számokban, a kórházi ápoltak számában, a lélegeztetőgépre kerülő emberek számában, és lesz megugrás a halottak számában is, de ezek a megugrások nem lesznek olyan mértékűek, mint a korábbi hullámokban.

Teljes közvetítésünket itt találja.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass