Franciaországban is megjelent az indiai variáns

2021. április 30. – 05:46

Másolás

Vágólapra másolva

Franciaországban is megjelent a koronavírus indiai variánsa, jelentette be csütörtök éjjel a francia egészségügyi minisztérium.

A B.1.617 nevű vírusmutánst az országban elsőként egy nőnél mutatták ki, aki Indiában járt, és Franciaország délnyugati részén él. Két másik embernél az ország délkeleti részén is kimutatták az indiai variánst. Ők szintén jártak a közelmúltban Indiában.

Csütörtökön Romániából érkeztek hasonló hírek, ott is megjelent az indiai mutáns. Egy Romániába április 13-án érkezett, a Brassó megyei Botfaluban (Bod) dolgozó indiai munkáscsoport egyik 26 éves tagjánál mutatták ki a variánst. A férfi a csoport többi tagjához hasonlóan eredetileg negatív teszttel érkezett Romániába, most azért tesztelték újra, mert családi okok miatt vissza akart menni Indiába.

Az indiai vírusmutáció már több országban megjelent, a WHO szerint legalább 17 országban jelen van. A vírusmutációt március végén Svájcban is azonosították. Svájc hétfőn Indiát a nagy fertőzéskockázatú országok közé sorolta, így annak, aki onnan érkezik Svájcba, azonnal karanténba kell vonulnia.

Vasárnap több más ország példáját követve Olaszország is korlátozta az Indiából való beutazást, miután már az olaszoknál is azonosították a mutációt. Indiában az elmúlt négy napban meghaladta a napi 300 ezret a beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma, a járvány tavalyi kitörése óta sehol a világon nem regisztráltak ilyen rövid idő alatt ennyi új megbetegedést. A pokolivá vált indiai járványhelyzetről ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!