Meghalt 285 ember, 3597 új fertőzöttet találtak egy nap alatt

Másolás

Vágólapra másolva
  • Napi új fertőzöttek száma: 3597 (az előző naphoz képest: +760)
  • Napi új halálos áldozatok száma: 285 (az előző naphoz képest: +13)
  • Kórházi ellátást igénylők száma: 10 354 (az előző naphoz képest: –464)
  • Lélegeztetőgépre szorulók száma: 1204 (az előző naphoz képest: –5)
  • Az első dózissal oltottak száma: 3 037 023 fő (+ 67 376 a keddi közlés óta)
  • Ebből a második dózissal is beoltottak száma: 1 290 709 fő (+ 40 127 a keddi közlés óta)

„A járvány harmadik hullámának tetőzése érzékelhető, de még most is nagyon sokan fertőződnek meg, ezért a védelmi intézkedések betartása továbbra is fontos. A háziorvosoknál és a kórházi oltópontokon folytatódik a regisztráltak oltása. A kormány szerdai ülésén is értékeli a járványügyi helyzetet” – olvasható a központi koronavírus-oldalon közzétett legfrissebb tájékoztatásban.

Hétfőtől az általános iskoláknak vissza kell térniük a tantermi oktatáshoz, ami az óvodásokkal együtt több mint egymillió gyereket és családjaikat érinti. Sok helyen a szülői közösségek mérik fel, hogy a szülők milyen arányban támogatják az újranyitást. A köznevelési államtitkár szerint igazolt hiányzásnak tekinthető, ha valaki a járványveszély miatt nem viszi a gyerekét iskolába április 19. után sem. További részletek>>>

Az operatív törzs keddi tájékoztatóján elhangzott, hogy 4 millió 110 ezer ember regisztrált már az oltásra. Arra sem az operatív törzs, sem a Miniszterelnökség nem válaszol, milyen lazításokat tervez a kormány a 3 milliós oltottságot követően, amely éppen a tájékoztató után lett meg.

További fontos keddi cikkeink a témában:

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!