Rekordsokan, 311-en haltak meg, 1933 az új fertőzöttek száma

2021. április 7. – 08:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva
  • Napi új fertőzöttek száma: 1933 (előző naphoz képest: +43)
  • Napi új halálos áldozatok száma: 311 (előző naphoz képest: +141)
  • Kórházi ellátást igénylők száma: 12 202 (előző naphoz képest: +195)
  • Lélegeztetőgépre szorulók száma: 1407 (előző naphoz képest: –33)
  • Napi mintavételek száma: 12 201 (előző naphoz képest +1007)
  • Az első dózissal oltottak száma: 2 536 751(+104 438 a keddi közlés óta)
  • Ebből a második dózissal is beoltottak száma: 1 005 936 (+83 050 a keddi közlés óta).

A koronavírusról tájékoztató honlap szerint az elhunytak száma mostanra 22 409 főre emelkedett. A gyógyultak száma jelenleg 419 152 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 252 115 főre emelkedett. A tájékoztatás szerint Magyarország a második az uniós oltási ranglistán. A magyar lakosság 25 százaléka kapott már oltást. Egy nappal korábban 1890 új fertőzöttről és 170 új halálos áldozatról számoltak be.

Kedden elérte a 2,5 milliót a beoltottak száma Magyarországon, amit Orbán Viktor miniszterelnök jelentett be. Ennek megfelelően szerdán már kinyithatnak az eddig korlátozás alá eső boltok is, és újraindulhatnak a szolgáltatások is. Emellett lesznek járványügyi intézkedések is, ezeknek a betartására kéri az embereket a miniszterelnök a videójában. Az oltások Orbán szerint hasonló tempóban folytatódnak, a miniszterelnök arra kérte az embereket, hogy regisztráljanak és menjenek el oltásra.

Szerdától tehát a kijárási tilalom időpontja este tíz órára módosul, és este tíztől hajnal ötig tart. Az üzletek hajnali öttől fél tízig tarthatnak nyitva, és valamennyi bolt ki is nyithat, de az üzletekben és boltokban biztosítani kell, hogy tíz négyzetméterenként csak egy vásárló legyen – arról, hogy a gyakorlatban mindez hogy nézhet majd ki, ebben a cikkben írtunk részletesen. A szolgáltatásoknál a március 8-i szigorítások előtti szabályokra térnek vissza, vagyis kinyithatnak a fodrászok, kozmetikák és más szolgáltatók, ugyanakkor a vendéglátó egységek viszont továbbra sem nyithatnak ki normál üzemben, és a szállodák sem fogadhatnak vendégeket.

Összefoglaló cikkünket a témában itt olvashatja.

Az ünnepek után, kedden ismét megtartotta napi tájékoztatóját az operatív törzs. Itt Müller Cecília elmondta egyebek mellett, hogy a brit mutáns a fiatal korosztályban is arat, a kórházakban kezeltek között is sok a fiatal. Ugyanakkor örömteli hírnek nevezte, hogy „az utóbbi öt hétben jelentősen (csaknem 1,5 millióval) megnőtt a vakcináció iránti igény”.

Az országos tisztifőorvos keddi tájékoztatása szerint mostanra a 65 év felettiek kb. 85 százaléka már megkapta az oltását, és rendben zajlott a pedagógusok és köznevelésben dolgozók oltásának első köre is. Az ő oltásukat a szerdára várt Pfizer–BioNTech-vakcinával tervezik folytatni.

A szennyvízben magas szinten stagnál a koronavírus örökítőanyaga – erről is Müller Cecília beszélt, aki javasolta a fertőzésen átesett, de még tüneteket tapasztalóknak, hogy forduljanak a poszt-Covid-ambulanciákra.

Közben a Magyar Orvosi Kamara kedden egy hosszú Facebook-bejegyzésben kérte, hogy a média korábbi kérésének megfelelően adjanak tájékoztatási lehetőséget az újságíróknak, hadd tudósítsanak a kórházakból, továbbá engedjék meg az egészségügyi dolgozóknak, hogy bemutathassák a valós helyzetet – a kérésüket alaposan meg is indokolták. Ebben erről a cikkünkben írtunk.

A koronavírus magyarországi terjedéséről ide kattintva találja további részletes grafikonjainkat >>>

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!