7269 új fertőzött, 751-en vannak lélegeztetőgépen

Legfontosabb

2021. március 6. – 08:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az elmúlt egy napban 7269 új fertőzöttet regisztráltak a koronavirus.gov.hu szerint. Még soha nem volt ennyi új fertőzött egy nap alatt Magyarországon, a legmagasabb szám eddig 6819 volt november 29-én. A járvány kezdete óta összesen 459 816 ember kapta el a vírust.

Az elmúlt 24 órában 146 beteg halt meg, így az elhunytak száma 15 765 főre emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma pedig 111 006 főre nőtt.

Jelenleg 7243 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 751-en vannak lélegeztetőgépen.

Ez is egy kiugró szám, még soha nem volt ennyi beteg lélegeztetőgépen a járvány kezdete óta, bár már pénteken is látszott, hogy durván emelkedik a szám, akkor 677-en voltak lélegeztetőgépen. Utoljára december közepén ápoltak hétezernél több koronavírusos beteget kórházban. A járvány kezdete óta összesen 333 045 beteg gyógyult meg.

A koronavírus magyarországi terjedéséről ide kattintva találja további részletes grafikonjainkat >>>

Azt írják a kormányzati oldalon, hogy eddig 949 497 embert oltottak be, közülük 304 880-an már a második oltását is megkapták.

A kormány csütörtökön újabb korlátozásokat jelentett be, a pontos részletek péntek délután jelentek meg a Magyar Közlönyben.

Hétfőtől a települések belterületén mindenki köteles maszkot viselni, az óvodák és az általános iskolák a tavaszi szünet végéig nem nyithatnak ki, pár kivétellel bezárnak az üzletek, és leállnak a szolgáltatások is. Marad a kijárási tilalom este 8 és reggel 5 óra között, továbbra is csak elvitelre vagy házhozszállítással lehet rendelni a vendéglátóktól.

A kormányzati oldal szerint közel 400 ezer regisztrált idős oltását végzik ezekben a napokban is a háziorvosoknál a Sinopharm és a Moderna oltóanyagokkal, míg a kórházi oltópontokon a Pfizer-vakcinával. A meghirdetett hétvégi tömeges oltás az AstraZeneca oltóanyaggal azonban technikai hibák miatt elmaradt.

A pénteki nap történéseit ebben a cikkben szedtük össze.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!