Rocco Siffredi és felesége is elkapta a koronavírust

Legfontosabb

2020. október 30. – 08:54

frissítve

Rocco Siffredi és felesége is elkapta a koronavírust

Másolás

Vágólapra másolva

Az összes fontos pénteki hír a koronavírus-járványról egy helyen. Folyamatosan frissülő cikk, időnként töltse újra az oldalt.

21:57 – Kórházba került Balassagyarmat polgármestere

Balassagyarmat fideszes polgármestere, Csach Gábor múlt vasárnap jelentette be, hogy elkapta a koronavírust. Alacsony lázzal, izomfájdalommal és köhögéssel gyógyult otthonában. Pénteken arról számolt be, hogy az egész családja megfertőződött, de csak enyhe tüneteik jelentkeztek. „Egy hét lázas állapot után tegnap konzultálva az orvosokkal bejöttem a kórházba újabb vizsgálatokra. A konzílium úgy döntött, hogy a biztonság kedvéért bent erősítik az immunrendszerem. Tegnap délután óta a Dr. Kenessey Kórház Covid osztály vendégszeretetét élvezem” – írta Csach, akinek azóta javult az állapota. (HVG)

19:58 – Belgium is bezárkózik

Hétfőtől várhatóan másfél hónapig minden olyan üzlet be fog zárni Belgiumban, ami nem elengedhetetlen a mindennapi élethez, az alkalmazottakat pedig hazaküldik dolgozni. Alexander De Croo miniszterelnök szerint ez az ország utolsó lehetősége, hogy lelassítsa a járványt. Az országban eddig 392 ezer ember fertőződött meg a vírussal, és 11308-an haltak meg a betegség következményeiben. (Euronews)

18:47 – Koronavírusos Rocco Siffredi és családja

Az olasz pornósztár, magyar felesége, két fiúk, illetve a pornós két munkatársa is pozitív lett koronavírusra. Rocco még Rómában kaphatta el a vírust, amikor részt vett nejével Tassi Rózsával az életéről szóló film forgatásán. Amikor hazatértek Budapestre, nem érezték jól magukat, de az antitestes tesztjük negatívat mutatott. Amikor még mindig betegek voltak, a PCR mellett döntöttek, ahol pozitív volt a diagnózis. (France24)

17:33 – Bezárnak ünnepkor a lengyel sírkertek és temetők

A Mindenszentek ünnepek körüli napokon, szombaton, vasárnap és hétfőn a temetők zárva lesznek Lengyelországban. Mateusz Morawiecki kormányfő azt kérte az idős emberektől, hogy maradjanak otthon, ne találkozzanak rokonaikkal. Emellett a közigazgatási alkalmazottak hétfőtől távmunkára térnek át.

17:28 – Egész Magyarországot kockázatosnak minősítette Németország

Ez azzal jár, hogy az ilyen területről Németországba érkezőknek tíz napra házi karanténba kell vonulniuk, és értesíteniük kell a helyi egészségügyi hivatalt. Megérkezés után készített negatív koronavírusteszt esetén az egészségügyi hivatal elrendelheti a karantén feloldását. Egy november 8-án életbe lépő új szabály szerint tesztet legkorábban az ötödik nap elteltével lehet készíttetni.

11:55 – Voltak olyanok, akik nyerészkedni akartak a járványon

A fogyasztóvédelem folyamatosan ellenőrzi, hogy a cégek betartják-e a hatósági árakat, illetve megfelelően tájékoztatnak-e.

10:59 – Moszkvában novemberben megkezdődhet a tömeges oltás

Anasztaszija Rakova moszkvai polgármester-helyettes bejelentése alapján Moszkvában novemberben megkezdődik az önkéntes jelentkezők tömeges beoltása a Szputnyik V vakcinával a koronavírus ellen. Az oltóanyag gyártásával párhuzamosan megkezdődött a védőoltásra szakosodott rendelők hálózatának kiépítése. Oroszországban eközben először nőtt 18 ezer fölé az egy nap alatt diagnosztizált új fertőzöttek száma. (MTI)

10:13 – Lefújták az utcai karneválokat

Rio de Janeiróban nem rendeznek jövőre utcai karneváli ünnepségeket a koronavírus-járvány miatt. A szervezők, a Riotur turisztikai hivatal, valamint egészségügyi és biztonsági szakértők egyetértettek abban, hogy a 2021-es utcai karneválokat el kell halasztani addig, amíg elérhetővé válik egy vakcina. (MTI)

9:39 – Akár egymillió forint is lehet a bírság

Jelenleg még maximum százezer forintos pénzbüntetéssel sújthatják a maszkhasználati kötelezettséget be nem tartókat, hétfőtől azonban már ennek a tízszeresére, azaz egymillióra bírságolhatják a szabályszegőket, miközben az üzletet, illetve a helyiséget ideiglenesen akár egy évre is bezárhatják. (Mfor.hu)

9:11 – A járvány sem áll a techóriások rekordbevételeinek útjába

A vártnál nagyobb bevételről számolt be az Amazon, a Google, a Facebook és az Apple is.

9:09 – Mutatunk egy ábrát, milyen sokan vannak kórházban

3753 koronavírusos van kórházban, 267-en vannak lélegeztetőgépen Magyarországon.

8:51 – Évekig semmi jóra nem számítanak a magyarok

Nem számít a lakosság látványos gazdasági visszapattanásra jövőre, sőt, a legtöbben attól tartanak, hogy még évekig küszködni kell, hogy hátra lehessen hagyni a járvány hatásait. A Pulzus Kutató által készített reprezentatív közvélemény-kutatásból kiderül, hogy a magasabb végzettségű idős állampolgárok a leginkább derűlátók. (Napi.hu)

8:39 – Hatvanöten meghaltak itthon

3286 embernél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 71 413 főre nőtt Magyarországon a beazonosított fertőzöttek száma.

8:01 – Meghosszabbították a határzárat

Már másodjára hosszabbították meg, így most december elsejéig tart.

7:55 – Balkáni körkép: mindenhol emelkednek a számok

A Nyugat-Balkánon – Horvátországot kivéve – csütörtökről péntekre 4774-gyel nőtt az igazolt fertőzöttek, és ötvennel a halálos áldozatok száma. A regisztrált fertőzöttek száma Szerbiában 1384-gyel 44 592-re, Koszovóban 284-gyel 18 901-re, Észak-Macedóniában 862-vel 29 594-re, Montenegróban 354-gyel 17 746-ra, Bosznia-Hercegovinában pedig 1903-mal 46 601-re emelkedett. (MTI)

7:52 – Bochkor Gábor is koronavírusos lett

A közérzete jó, otthonról dolgozik.

7:47 – Orbán: Áprilisban győzelmet hirdethetünk

A miniszterelnök szerint a krónikus betegeket már január környékén be tudjuk oltani koronavírus ellen, a tömegek számára áprilisban lehet elérhető a vakcina

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!