Negatív rekord: 20 beteg halt meg itthon egy nap alatt

2020. október 6. – 07:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

818 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 32 298 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 20 beteg, ez negatív rekordnak számít, eddig az egy nap alatt elhunytak legmagasabb száma 17 volt (április 19-én és október 2-án). Az elhunytak között van egy 44 éves férfi is, akinek jelenleg nincs krónikus alapbetegségéről adat. A gyógyultak száma 8 723.

Az aktív fertőzöttek száma 22 722 fő. Az aktív fertőzöttek 35%-a, az elhunytak 50%-a, a gyógyultak 34%-a budapesti.

627 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 37-en vannak lélegeztetőgépen, olvasható a koronavírusról tájékoztató honlapon.

Hétfőn 905 új fertőzöttet találtak, 11 beteg meghalt, az aktív fertőzöttek száma 22 482 volt.

A hazai adatokat részletesen bemutató grafikonunkat itt tudja megnézni.

Koronavírusos 200, a MOL tiszaújvárosi Poliol üzemén dolgozó alkalmazott – derült ki hétfőn a MOL Petrolkémia Zrt. leveléből. Az egyébként tünetmentes fertőzöttek a tesztelés időpontjából karanténban vannak, és megkezdődött a kontaktkutatásuk. A külföldről érkezett munkavállalók csak két hét karantén után, negatív tesztekkel léphetnek be a telephelyekre. Cikkünket bővebben itt olvashatja.

Az operatív törzs hétfői tájékoztatóján azt mondták, hogy nő az ápoltak száma, ezért az egészségügyi dolgozók személyi vezérlése is zajlik, ez azt jelenti, hogy a koronás betegeket koncentráltan igyekeznek ellátni. Az oktatási intézményekben javuló tendenciát tapasztalnak. A mostani adatok szerint 21 óvodában és 5 iskolában van rendkívüli szünet, 64 osztálynál zajlik digitális oktatás. Kiss Róbert, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese elmondta, hogy a Lengyelországból, Csehországból és Szlovákiából érkezők már egy negatív koronavírusteszt esetén mentesülnek a karanténkötelezettség alól. Mindeközben Csehországban szükségállapotot rendeltek el, miután nagyon megemelkedett a fertőzöttek száma.

Nem a maszkbírságból fog meggazdagodni a BKK, írtuk hétfői cikkünkben. Inkább figyelmeztetik, mint megbírságolják a maszkszabályokat megsértőket a fővárosban a BKK-ellenőrök, a közterület-felügyelők és a rendőrök. A BKK-hoz legfeljebb 80 ezer forintnyi összeg folyhatott be maszkpótdíjból, a FÖRI nem szabott ki bírságot. A figyelmeztetett emberek túlnyomó része figyelmetlenségre, elfelejtett maszkra hivatkozott, és megértette az intézkedést, csak néhányan álltak bele a vitába.

Keddi koronavírusról szóló híreinket ezen a linken olvashatja.

Elemző videónkat arról, hogy a kormány már nem kontrollálja a járványt, miközben Magyarország Európa sereghajtói közé tartozik a koronavírus második hullámában, itt nézheti meg:

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!