905 új fertőzött Magyarországon

2020. október 5. – 07:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

905 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 31 480 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 11 beteg – közülük tízen hetven év felettiek –, így az elhunytak száma 833 főre emelkedett, 8165-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 22 482 fő.

Az aktív fertőzöttek 35 százaléka, az elhunytak 51 százaléka, a gyógyultak 35 százaléka budapesti. 649 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 40-en vannak lélegeztetőgépen, olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

Vasárnap 22 283-ra nőtt az aktív fertőzöttek száma, miután szombaton 858 új fertőzöttet azonosítottak, és meghalt 10 beteg.

A hazai adatokat részletesen bemutató grafikonunkat itt tudja megnézni.

Orbán Viktor vasárnap a Kossuth rádióban azt mondta, nehéz időszak előtt állunk, mert „nekünk már elegünk van a vírusból, de a vírusnak nincs elege belőlünk”, gyorsabban fertőz, mint korábban. Amíg nincs vakcina, addig a főszerep a védekezésé, amely lépcsőzetes, ahogy nehezedik a helyzet, úgy nyitnak meg újabb és újabb kórházakat, és állítanak az ágyak mellé újabb és újabb orvosokat, ápolókat, de a kormányfő szerint „tudjuk tartani a lépést”.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

A miniszterelnök azt mondta, a matematikusok a valószínűsíthető legmagasabb terhelésnek azt tartják, ha egyszerre 200 ezer ember fertőzött az országban, akik közül 16 ezren szorulhatnak kórházi kezelésre és 800-1000 ember lélegeztetőkészülékre. A kormány 400 ezer ember egyidejű megfertőződésével számolja a csúcsterhelést, amihez 32 ezer kórházi ágy és megfelelő számú orvos, ápoló szükséges, akiket vezényelni kell, ezért az ő életük ma rendkívül nehéz, „köszönettel tartozunk nekik” – mondta. Beszélt az orvosok béremeléséről és a hálapénz kivezetéséről is.

A koronavírus-járvány második hullámáról, a védekezés lépéseiről és hiányosságairól ebben a cikkünkben olvashatnak hosszabban.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!