Kétszáz munkavállaló koronavírustesztje lett pozitív a Mol épülő tiszaújvárosi poliolüzeménél

2020. október 05. – 23:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Koronavírusos kétszáz, a Mol tiszaújvárosi poliolüzemén dolgozó alkalmazott – derül ki a Mol Petrolkémia Zrt. leveléből, amit dr. Fülöp György, a város polgármestere osztott meg Facebook-oldalán.

A Mol a projekten dolgozó fővállalkozójától, a Thyssenkrupptól tudta meg, hogy megugrott a fertőzések száma, miután a német cég úgy döntött, hogy minden kivitelezőt letesztel. Hétfőn az érintett kivitelező minden munkása a szállásán maradt, a kétszáz – a közlemény szerint tünetmentes – fertőzött a tesztelés időpontjából karanténban van, és megkezdődött a kontaktkutatás. A külföldről érkezett munkavállalók csak két hét karantén után, negatív tesztekkel a kézben léphetnek be a telephelyekre.

A Mol készül az őszi hullámra, ezért az irodáikban és telephelyeiken kötelező a maszkhasználat, a gyakori kézmosás és a távolságtartás. Két-három hetente minden fizikai munkavállalót letesztelnek, ahogy október végére az összes irodai dolgozót is.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass