Operatív törzs: A Lengyelországból, Csehországból és Szlovákiából érkezőknek már egy negatív teszt is elegendő

2020. október 05. – 11:17

Operatív törzs: A Lengyelországból, Csehországból és Szlovákiából érkezőknek már egy negatív teszt is elegendő

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőre 905 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 31 480 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 11 beteg – közülük tízen hetven év felettiek –, így az elhunytak száma 833 főre emelkedett, 8165-en pedig már meggyógyultak, közölte Müller Cecília az operatív törzs hétfői tájékoztatóján. Az újabb áldozatok közül kilencen szív- és érrendszeri megbetegedésben voltak érintettek, ketten pedig légzőszervi megbetegedésben szenvedtek.

Az országos tisztifőorvos szerint a megbetegedések statisztikája átterjedt az idősebb korosztályra is, de egyelőre jellemzően a fiatalabb korosztály érintett a járvány második hullámában. Hozzátette: felszálló szakaszban vagyunk, és ez alól Magyarország sem kivétel. „Ezért nagyon fontos a nagyfokú fegyelmezettség a lakosság részéről, hogy a megfelelő védekezést segítsék” – mondta.

Nő az ápoltak száma, ezért az egészségügyi dolgozók személyi vezérlése is zajlik, ez azt jelenti, hogy a koronás betegeket koncentráltan igyekeznek ellátni.

Az országos tisztifőorvos arról is beszélt, hogy „a kormány döntésének megfelelően az