Orbán Ráhel: Sokat beszélünk arról, hogy kié a reptér, de itt is csak van egy befektető, mint minden üzletben

2024. augusztus 1. – 22:35

Orbán Ráhel: Sokat beszélünk arról, hogy kié a reptér, de itt is csak van egy befektető, mint minden üzletben
Orbán Ráhel a Mathias Corvinus Collegium MCC Feszten Esztergomban 2024. augusztus 1-én – Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Ráhel is a meghívottak egyike volt az MCC Feszten, ahol a Megmutatni Magyarországot – a hazai turizmus kilátásai címmel rendezett panelbeszélgetésen Ditróy Gergellyel, a Portfolio Csoport üzletfejlesztési igazgatójával, Kovács Balázzsal, a Danubius Hotels vezérigazgatójával és Zsidai Royjal, a Zsidai Group tulajdonosával beszélgetett a magyar turizmusról. Orbán Ráhel a férje, Tiborcz István tulajdonában lévő BDPST Csoport kreatív igazgatójaként vett részt az eseményen, ahol arról beszélt, a szakmai szervezetek széles összefogására van szükség a turizmus további fejlesztéséhez, és szerencsés lenne például egy éves rendezvénykalendárium összeállítása. Szerinte az egész Európát sújtó drágulás miatt sok országban az ott élő vendégek kiszorultak a saját piacaikról. „Fontos lenne elérni ezeket a vendégeket, mert ismerjük a kultúrájukat, tudjuk, mit keresnek” – mondta az MTI szerint.

Az MTI szemléjébe már nem fért bele, de a 444.hu összefoglalója szerint elmondta gondolatait a reptérről és a Balatonról is. A reptérről azt mondta: „Sokat beszélünk arról, hogy kié a reptér, de itt is csak van egy befektető, mint minden üzletben. Jelen esetben az állam.” A Balatont szerinte hosszú távon „meg kell tartanunk magunknak” – akárcsak a Fertő-tavat, tette hozzá a magukra mint piaci szereplőkre hivatkozó Orbán Ráhel. Hasonlóak mondott nemrég az Északipart magazinnak adott interjúszerű beszélgetésben is: itt többek között megjegyezte, örül, hogy újra hazai kézbe került a reptér, és már ekkor is megemlítette, hogy a Balatont a hazai turistáknak kéne megtartani.

A miniszterelnök lánya szerint egyre nagyobb a hangsúly a wellnessen és az egészségturizmuson, és beszélt arról is, hogy partnereik olyan lakosztályok kialakítását kérik, melyekben szállodai körülmények között lehet workshopokat, kisebb rendezvényeket megtartani. A dolgozó anyukákat képviselő Orbán Ráhel Budapest előnyére fordíthatja, hogy déli országoknál kisebb mértékben érintett a klímaváltozásban, egyre több vendég jön az őszi időszakban, a decemberi hétvégéken pedig csúcsüzem van.

A miniszterelnök legidősebb lánya 2021 óta tölt be pozíciót a csoportban, hivatalos állami pozíciója nincsen a turizmusban. Ennek ellenére rendszeresen az ismerősei kapnak jó állásokat és megbízásokat az MTÜ-nél, és a májusi Budapest Influencer Trip meghívottjai is több kört tettek a férje szállodáiban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!