Megint Orbán Ráhel ismerősét találta meg egy megbízással a Magyar Turisztikai Ügynökség

2023. október 3. – 09:08

Másolás

Vágólapra másolva

Berényi Vince András cégét, a Bluehorn Consulting Kft.-t bízta meg a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a Kisfaludy Turisztikai Program által támogatott projektek turisztikai hasznosságának vizsgálatával – írja a 24.hu.

Az MTÜ ismerős céget, sőt ismerős cégvezetőt bízott meg a feladattal. Berényi ugyanis 2018 és 2019 között egy évet az MTÜ stratégiai marketingért felelős igazgatójaként dolgozott Guller Zoltán vezetése alatt. Berényit a Digitális Magyarország Ügynökség (DMÜ) is foglalkoztatta 2022 szeptemberétől 2023 márciusáig. A DMÜ vezérigazgatója szintén Guller Zoltán.

Berényi 2021-ben alapította meg a Bluehorn Consultingot, amelynek fő tevékenysége a szaktanácsadás. Az MTÜ idén egy 75 milliós szerződést is a Bluehorn Consultinggal kötött meg, a cégnek év végéig kell ismertetnie „az állami turisztikai ügynökségek legrelevánsabb nemzetközi piacfejlesztési gyakorlatait és trendjeit”.

A másik megállapodás szerint a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. óránként 28 740 forintot fizet a Bluehornnak, Berényi cégének három hónap alatt kell lefolytatnia a Kisfaludy-program turisztikai hasznosságának vizsgálatát.

A 24.hu kereste Berényi Vince Andrást, az MTÜ-t és a Kisfaludy 2030 Zrt.-t is, de választ egyik helyről sem kaptak.

Berényi a Corvinus Egyetemen szerzett közgazdász diplomát, az egyetemre együtt járt Orbán Ráhellel, a miniszterelnök lányával. Később is kapcsolatban maradtak, 2018-ban Juhász Péter tett közzé egy hangfelvételt és pár fotót arról, hogy Orbán Ráhel Berényivel és az akkor még szintén MTÜ-s Máté Kristóffal beszélget – Juhász szerint turisztikai beruházásokról. Orbán Ráhel ismerősi köréből más is kapott már pozíciót az MTÜ-nél: Bata-Jakab Zsófia tavaly májusban lett az ügynökség egyik vezérigazgató-helyettese. Bata-Jakab emellett egyébként a Magyar Divat és Design Ügynökség vezérigazgatója is, ami a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) szárnyai alatt működő, Orbán Ráhel-közeliként számontartott divatcég.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!