Orbán Ráhel barátnője lett a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese

2022. május 29. – 11:09

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Ráhel barátnője, egykori évfolyamtársa, Bata-Jakab Zsófia lett a Magyar Turisztikai Ügynökség egyik vezérigazgató-helyettese, írja a turizmus.com.

Az MTÜ vezérigazgatója Guller Zoltán, aki korábban segítői közt említette Orbán Viktor miniszterelnök lányát, Orbán Ráhelt is. Jakab öt évvel ezelőtt került a Magyar Turisztikai Ügynökséghez, amikor felkérték a divatipari stratégia megalkotására.

Bata-Jakabnak ezután marketing és kommunikációs vezérigazgató-helyettesként az lesz a „feladata, hogy vendégeket hozzon”, mondta erről Guller. Bővebben ez szerinte azt jelenti, hogy Jakabhoz tartozik az értékesítés, a marketingtevékenység, a kommunikáció, a kutatásfejlesztés és a turisztikai alkalmazások.

Bata-Jakab Zsófia 2021-ben – Fotó: Balogh Zoltán / MTI
Bata-Jakab Zsófia 2021-ben – Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Bata-Jakab emellett egyébként a Magyar Divat és Design Ügynökség vezérigazgatója is, ami a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) szárnyai alatt működő, Orbán Ráhel-közeliként számontartott divatcég.

A céget 2018-ban alapította az állam azzal a céllal, hogy megszervezze a magyar dizájn- és divatéletet, közvetítsen tervezők és iparági szereplők között, mentorálja a helyi tervezőket, és megalkossa a kormánynak a magyar divatstratégiáját. Az MDDÜ induláskor kapott egy Istenhegyi úti villát irodának és egymilliárd forintot, élére a miniszterelnök legidősebb lányának egyik barátnője, Bata-Jakab Zsófia került. Az állami támogatásuk összege 2020-ban már 2,3 milliárd forint volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!