Örül a kormány, hogy csökkenti az üzemanyagárakat a Mol

2024. május 2. – 12:21

Másolás

Vágólapra másolva

„A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára. Ezt a csökkenést egyes piaci szereplők már pénteken érvényesíteni fogják kiskereskedelmi áraikban. Ez egy újabb kedvező lépés, amellyel a hazai üzemanyagárak közelebb kerültek a régiós árakhoz” – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium az MTI OS-ben kiadott közleményében.

Csütörtökön reggel A dal ugyanaz marad címmel jelent meg Hernádi Zsolt cikke a Mandinerben, amiben a Mol elnök-vezérigazgatója arról ír, hogy már megint mindenki az üzemanyagárról beszél, és sokan kérdezik, mikor lesz már olcsó a benzin. „Hát úgy tizenöt év múlva – válaszoltuk, nem kis megrökönyödést kiváltva. Ugyanis akkorra már lecsökken a kereslete” – írta a Mol vezére.

A kormány és a Mol csörtéje április közepén kezdődött el újra, amikor Nagy Márton gazdasági miniszter megdorgálta a hazai üzemanyag-ellátás főszereplőit a drága tankolás miatt, és régiós árfigyelő rendszert jelentett be. A Nemzetgazdasági Minisztérium két nappal később közölte, hogy a Mol nem tartja be a kormánnyal kötött megállapodást, majd Nagy Márton egy újabb benzinárstop lehetőségét is belengette.

A magyar benzin- és dízelárak a régióban valóban magasnak számítanak, bár az EU egészében már nem annyira, tehát drága a benzin, de még drágább lesz, cikkünkből kiderül az is, hogy miért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!