Nemzetgazdasági Minisztérium: A Mol nem tartja be a kormánnyal kötött megállapodást

2024. április 13. – 15:11

Másolás

Vágólapra másolva

Jelenleg a benzinnél a lakosság a 640 forintos árból 320 forintot a költségvetésnek fizet be, ezzel pedig a kormányzat rendkívül kiforgatja az emberek pénztárcáját és megtakarítását – mondta Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában. A 24.hu szemléje szerint Egri azt is mondta, hogy bár a kormány és a Mol beszélget egymással, nem tudják, hogy miről van szó.

Nagy Márton szerint Egri valótlanságokat állít és felelőtlenül riogat – válaszolta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az Index kérdésére. A tárca szerint a kormány, a Mol, valamint a Magyar Ásványolaj Szövetség közötti megállapodás értelmében a magyar üzemanyagáraknak a régiós középmezőnyben a helyük.

A minisztérium szerint ezt a megállapodást jelenleg az ágazati szereplők nem tartják be, mert a benzin és a gázolja ára is 7-9 százalékkal drágább, mint a régiós átlag. Nagy Márton csütörtökön az egyezség betartására hívta fel a Mol és a szövetség figyelmét.

Az NGM megjegyezte, hogy mindenben támogatni fogják a KSH közeljövőben létrehozandó nyilvános, regionális üzemanyagárakat monitorozó rendszerét, amelyen keresztül rendszeresen követni lehet majd az árkülönbségeket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!