Nagy Márton: Jövő héten tárgyal a kormány a benzinárstopról

2024. április 19. – 11:12

Másolás

Vágólapra másolva

Jövő héten ül össze a kormány, hogy döntsön az üzemanyagárak letöréséről, mivel régiós összehasonlításban felfelé lógnak ki a magyarországi benzin- és gázolajárak. Egy új üzemanyagárstop sincs kizárva – a Portfolio beszámolója szerint ezt mondta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter pénteki sajtótájékoztatóján. A lap szerint a miniszter azt mondta, hogy a hazai üzemanyagáraknak a régiós középmezőnyben kell lenniük.

A jövő héten ki fog derülni, hogy a kormány mit lép, szerdáig, csütörtökig kérem a türelmüket

– mondta Nagy Márton, hozzátéve, hogy nincs kizárva a benzinárstop újbóli bevezetése.

A Portfolio szerint a miniszter azt mondta, hogy mivel az üzemanyagárnak vannak egyéb összetevői is a nagykereskedelmi árazáson túl, így vannak egyéb opciók is az ármeghatározáshoz. További részleteket azonban nem akart mondani.

A Telexen részletesen foglalkoztunk a hazai üzemanyagárakkal, és arra jutottunk, hogy a magyar benzin- és dízelárak a régióban magasnak számítanak, bár az EU egészében már nem annyira. Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter konkrétan 7-9 százalékkal tartja magasabbnak a magyar árakat a regionális átlagnál, ez literenként akár 50 forintot is jelenthet. A megállapítás nagyjából igaz, ha a végfogyasztói árakat nézzük, részletek ebben a cikkben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!