December 24-én délig nyitva lesznek az Auchan áruházak

2023. december 11. – 15:38

Másolás

Vágólapra másolva

December 24-én egységesen délig lesznek nyitva a magyarországi Auchan áruházak – írta az áruházlánc hétfői közleménye.

Azt írták, azon a vasárnapon reggel 6-kor vagy 7-kor fognak nyitni az üzleteik. Hozzátették, hogy kereskedőként azt tartják a legfontosabbnak, hogy az ünnep előtti órákban is megadják a lehetőséget a vásárlóknak, hogy beszerezhessék, ami még hiányzik karácsonyra. Másrészt azoknak a vevőknek is kedvezni akarnak, akik az olyan termékekből, mint a kenyér vagy a kalács, reggeli sütésűt szeretnének venni a többnapos ünnepre.

Az Auchanhoz hasonlóan az Aldi üzletek, valamint egyes Sparok is nyitva lesznek karácsony első napján.

Nem mindenki nyit ki 24-én

A Lidl még november elején jelentette be, hogy a fideszes békemeneteket szervező Civil Összefogás Fórum (CÖF), valamint a „modern keresztény-szociális értékrendet képviselő szakszervezet”, az Egyenlő.hu kezdeményezésére mind a 200 üzletüket bezárják 24-én.

Később a kezdeményezéshez csatlakozott a Penny, a Rossman a Libiri, a Mountex, a Jysk, az OBI és az XXXLutz is.

Az üzletek zárvatartását kezdeményező Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke november elején azt mondta, hogy „a nagyobb kereskedelmi láncok nem zárkóznak el, de szeretnének valami garanciát arra, hogy egységesen nem nyitnak majd ki az üzletek. A kormányzat tud a felvetésről, már csak az a kérdés, hogy a kereskedelem képviselői egyezségre tudnak-e jutni. Akkor pedig már a mostani karácsonyra be lehet vezetni a változást”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!