Az Aldi december 24-én is nyitva tart

2023. december 8. – 11:42

Másolás

Vágólapra másolva

Az Aldi a vásárlói igényekre és a jogszabályokra hivatkozva bejelentette, hogy december 24-én is nyitva tartanak – derül ki a közleményükből. Hozzátették, hogy a döntés során nemcsak a fogyasztók, hanem a munkavállalóik igényeit is figyelembe vették.

„Az ALDI ezeknek az igényeknek megfelelve – a vonatkozó jogszabályok maximális betartásával – a korábbi évekhez hasonlóan idén december 24-én is, országosan egységesen 12 óráig nyitva tartja valamennyi áruházát. Ahogy az év többi napján, úgy december 24-én is friss áru érkezik az összes ALDI-üzletbe”

– írják.

A dolgozóik 75 százaléka szabadnapot kap 24-ére, így a 171 üzletet délig az összes alkalmazott negyede viszi majd. Ők megkapják a jogszabálynak megfelelő túlórapótlékot.

Azokra is gondolnak, akik az utolsó pillanatra hagyják a dolgokat, ezért 22-én és 23-án is meghosszabbított nyitvatartással üzemelnek majd. Így néz ki az ünnep körüli nyitvatartás:

  • december 22–23.: valamennyi áruház a megszokottnál 1 órával tovább, de legfeljebb 22:00-ig tart nyitva;
  • december 24.: 07:00–12:00; 
  • december 31.: 07:00–16:00.

A konkurencia bezár

A Lidl még november elején jelentette be, hogy a fideszes békemeneteket szervező Civil Összefogás Fórum (CÖF), valamint a „modern keresztény-szociális értékrendet képviselő szakszervezet”, az Egyenlő.hu kezdeményezésére mind a 200 üzletüket bezárják 24-én.

Később a kezdeményezéshez csatlakozott a Penny, a Rossman a Libiri, a Mountex, a Jysk, az OBI és az XXXLutz is.

Az üzletek zárvatartását kezdeményező Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke november elején azt mondta, hogy „a nagyobb kereskedelmi láncok nem zárkóznak el, de szeretnének valami garanciát arra, hogy egységesen nem nyitnak majd ki az üzletek. A kormányzat tud a felvetésről, már csak az a kérdés, hogy a kereskedelem képviselői egyezségre tudnak-e jutni. Akkor pedig már a mostani karácsonyra be lehet vezetni a változást”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!