Sok fiókját bezárja a Mészáros Lőrinc-féle óriásbank

2023. október 24. – 13:46

Másolás

Vágólapra másolva

Az Azénpénzem.hu gyűjtése szerint az MBH Bank idén mintegy 60 fiókot csukott be, illetve zár be november végéig.

Az MKB Bank, a Budapest Bank és a Takarékbank egyesülésével létrejött NER-óriásbank rendelkezik országosan az egyik legnagyobb fiókhálózattal, közel 500 helyen várják az ügyfeleket személyesen. Az egyesülési folyamat során az elmúlt időszakban már ezt megelőzően is sok fiókot bezártak.

Az oldal szerint a fiókok felszámolását összevonásnak titulálják. Megkerestük az MBH-t, hogy stimmel-e ez a nagyságrend, valóban mintegy 60 fióknál húzták, húzzák-e le idén a rolót.

A pénzintézet válaszában egyebek mellett az áll, hogy az utóbbi években (különösen a pandémia alatt) jelentősen megváltoztak az ügyfelek bankolási szokásai, egyre több ügyet intéznek online, és inkább a komplexebb banki ügyek esetén igényelnek személyes egyeztetést és keresik fel a bankfiókokat, azaz a fiókok fő funkciója egyre inkább a tanácsadás. „Ennek megfelelően változott a bankfiókok kihasználtsága is, ezért több más bankhoz hasonlóan az MBH Bank is úgy döntött, hogy ezen változó igények figyelembevételével modernizálja fiókhálózatát.”

Mindemellett az MBH Bank „fokozatosan szünteti meg azokat a párhuzamosságokat, amelyek abból fakadnak, hogy a hitelintézet három bank (Budapest Bank, MKB Bank, Takarékbank) egyesüléséből jött létre. Például ahol a bankfúzió előtti viszonyok miatt egymás közelében több fiókja is van (nem ritkán falszomszédságban vagy egymástól pár száz méterre), azokat a fiókokat tervezetten összevonja. (…) Ugyanakkor fontos hangsúlyozni, hogy az utóbbi hónapokban a bank teljesen új fiókokat is létesített, így például Székesfehérváron vagy Győrben.”

A bank „a korábbi fiókösszevonások által érintett településeken az esetek többségében meghagyta az ATM-et, sőt a közeljövőben fejleszteni kívánja ATM hálózatát, mind darabszámban (a tervek szerint közel duplájára emelkedne a következő évben), mind pedig funkcionalitásban (pl. minél több helyen legyen pénzbefizetésre alkalmas ATM)” – olvasható a bank Telexnek küldött válaszában.

Három bankból jött létre a Mészáros-féle gigabank

A Mészáros Lőrinchez köthető, az MKB, a Budapest Bank és a Takarékbank egyesüléséből született MBH Bank május óta létezik. A vártnál simábban rajtoló MBH-ról, melynek Várkonyi Andrea cége csinálta a reklámkampányát, többször is írtunk már, augusztusban például nemcsak az derült ki, hogy az új bank 50 százalékos növekedést ért el az első hat hónapban, hanem az is, hogy az MNB 87 milliós bírságot szabott ki rá, egyebek közt vállalatirányítási, kockázatkezelési, IT-biztonsági, tőkemegfelelési és értékvesztésképzési, illetve adatszolgáltatási hiányosságok miatt. Nemrég derült ki az is, hogy egy 90 méteres toronyházat is építhet Mészáros gigabankja az Árpád híd pesti hídfőjéhez. És augusztus óta azt is tudni: a Mészáros szuperbankjának a lízingcégéé az a luxusjacht, amin Várkonyi Andreával krúzolnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!