Egy nappal az informatikai átállás után sem százas az MBH Bank online rendszere

2023. október 4. – 16:23

Másolás

Vágólapra másolva

Ahogy arról írtunk, az előre bejelentett informatikai átállás kedd 12 órás lezárása után is fennakadásokat tapasztaltak az ügyfelek az MBH Bank informatikai rendszerében; a pénzintézet elismerte a „túlterheltség miatt előforduló átmeneti fennakadások”-at. Azonban a Telex olvasói még szerdán is nehézségekről számoltak be az online bankolásnál. Az MBH Banktól ezúttal azt a magyarázatot kaptuk, hogy

a hétvégi és hétfői szolgáltatáskiesés miatt jelentős terhelés mellett indultak el az elektronikus csatornáink, ez okozhatja a rendszerek lassulását.

Arról az MBH Bank nem tájékoztatott, szakértőik szerint mikorra sikerült stabilizálni a szolgáltatások működését.

Az MBH Bank májusban jött létre az MKB, a Budapest Bank és a Takarékbank egyesülésével. A 2020-ban még Bankholding név – és nem mellesleg Mészáros Lőrinc égisze – alatt induló fúzióról itt írtunk részletesen. Az MBH-nak Várkonyi Andrea cége csinálta a reklámkampányát; a pénzintézet az első hat hónapban mutatott villámrajtja mellett az MNB 87 milliós bírságot szabott ki rá, egyebek közt vállalatirányítási, kockázatkezelési, IT-biztonsági, tőkemegfelelési és értékvesztésképzési, illetve adatszolgáltatási hiányosságok miatt. Szeptemberben derült ki, hogy az ország második számú bankja a fúzió után új székházat is építhet – konkrétan egy 90 méteres toronyházat az Árpád híd pesti hídfőjéhez.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!