Már lezajlott az informatikai átállás az MBH-nál, de a túlterheltség miatt még lehetnek fennakadások

2023. október 3. – 21:04

Másolás

Vágólapra másolva

Olvasóink arról írtak nekünk, hogy még a meghirdetett, tervezett informatikai átállás vége után is fennakadások vannak az MBH Bank rendszerével. A pénzintézet a Telexnek küldött válaszában azt írta: túlterheltség miatt még lehetnek átmeneti fennakadások.

A bank csütörtökön előre beszámolt az átállásról, mint írták, ezen időszakban fennakadásokra kell készülni a bank egyes szolgáltatásainál, köztük az elektronikus csatornák működésében. A tájékoztató szerint egészen pontosan a mobilapplikációk, az SMS és internetbank szolgáltatások, valamint a Videóbank használatára nem volt lehetőség szeptember 29. (péntek) 19.00 óra és október 3. (kedd) 12.00 óra között.

Csakhogy olvasóink szerint még kedd déli 12 óra után is fennakadások voltak. Megkerestük az MBH Bankot, a pénzintézet válaszában kitért arra, hogy az ügyfelek kényelme érdekében az átállási időszak teljes ideje alatt zavartalanul biztosították a digitalizált kártyahasználatot, az ATM-hálózaton keresztüli készpénzfelvételt, a (POS) terminálokon történő fizikai betéti és hitelkártyás vásárlást, valamint a kereskedői kártyaelfogadó szolgáltatást (POS, VPOS).

Hozzátették, hogy a meghirdetett informatikai átállás keddre sikeresen lezajlott. A fiókok kedd délben megnyitottak, de azt írták: „az ügyfelek egy része átmenetileg a túlterheltség miatt tapasztalhat fennakadásokat az elektronikus csatornáinkra való belépéskor. Kollégáink nagy erőkkel dolgoznak a hiba elhárításán, hogy az ügyfelek mielőbb újra fennakadások nélkül használhassák ezeket a felületeket. Türelmüket és megértésüket ezúton is köszönjük!”

Három bankból jött létre a Mészáros Lőrinc nevén lévő gigabank

A Mészáros Lőrinchez köthető, az MKB, a Budapest Bank és a Takarékbank egyesüléséből született MBH Bank május óta létezik. A vártnál simábban rajtoló MBH-ról, melynek Várkonyi Andrea cége csinálta a reklámkampányát, többször is írtunk már, augusztusban például nemcsak az derült ki, hogy az új bank 50 százalékos növekedést ért el az első hat hónapban, hanem az is, hogy az MNB 87 milliós bírságot szabott ki rá, egyebek közt vállalatirányítási, kockázatkezelési, IT-biztonsági, tőkemegfelelési és értékvesztésképzési, illetve adatszolgáltatási hiányosságok miatt. Nemrég derült ki az is, hogy egy 90 méteres toronyházat is építhet Mészáros gigabankja az Árpád híd pesti hídfőjéhez.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!