Júniustól nem árulnak hírlapokat a magyar postákon

2023. április 26. – 20:21

Másolás

Vágólapra másolva

A napokban sorra értesíti a Magyar Posta hírlapüzletága a kiadókat: 2023. május 31-től a „működés racionalizálása okán (…) a hírlapok értékesítése megszüntetésre kerül a postai hálózatban” – értesült a Magyar Hang.

A lap úgy tudja, több mint ötszáz postán szűnik meg a hírlapok értékesítése, amivel jelentősen szűkül a magyar sajtó értékesítési köre.

A 24.hu arról ír, hogy Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter törvényjavaslatot nyújtott be, ami alapján ezentúl már nem 25 ezer lakosonként kell legalább egy postának lennie, ahogy eddig volt, hanem a javaslat szerint ezentúl 30 ezer lakosra jutna egy hivatal, így megnyílhat az út további posták bezárása előtt.

A postai szolgáltatások szabályai pedig úgy módosulnak, hogy az eddigi húsz helyett legfeljebb tízkilós csomagot lehet majd feladni.

A Magyar Posta október végén jelentette be, hogy az energiaárak drasztikus drágulása miatt 364 posta működésének szüneteltetésére kényszerült. Az önkormányzatokkal folytatott intenzív tárgyalások után mégis megállapodtak a posták további működtetéséről. Ennek eredményeként 32 településen összesen 45 posta szüneteltetését oldotta fel a Magyar Posta Zrt. Januárban több településen is újranyitottak a bezárásra ítélt posták, sok helyen a helyi önkormányzat fizetett azért, hogy újra legyen postafiók a településen. Februárban írtuk meg, hogy a Magyar Posta 1200 fős csoportos létszámleépítésről döntött.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!