1200 embert kirúgnak a Postától

2023. február 28. – 10:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Posta 1200 fős csoportos létszámleépítésről döntött – áll a társaság keddi közleményében.

„Annak érdekében, hogy a Magyar Posta – mint az ország legnagyobb postai és pénzügyi szolgáltatója, valamint csomaglogisztikai vállalata – a jelenlegi szankciók sújtotta gazdasági helyzetben is meg tudja őrizni működésének stabilitását, a társaság vezetése újabb, kényszerű döntést hozott” – írják.

„Társaságunk hangsúlyozza, hogy a Magyar Posta által korábban meghirdetett új posta partneri program lehetőséget biztosíthat arra, hogy az érintett dolgozók a szerződött partnereknél kerüljenek további foglalkoztatásra, de a vállalat együttműködik a kormány foglalkoztatáspolitikáért felelős szervezeteivel is annak érdekében, hogy segítse a minél gyorsabb elhelyezkedést”

– írják.

Hozzáteszik: a létszámcsökkentés a szolgáltatási színvonalat nem érinti, a Magyar Posta célja továbbra is az, hogy az ország minden pontján magas minőségű szolgáltatásokat nyújtson lakossági és üzleti partnerei számára.

Azt is írják, hogy a vállalat tavaly novemberben kinevezett új vezetésének kiemelt feladata a szervezet hatékonyságának növelése, „a modern és 21. század követelményeinek megfelelő üzletmenet és szolgáltatási színvonal kialakítása”. Emellett hivatkoznak még az Európát sújtó és elhúzódó szankciós energiaválságra, ami nehéz gazdasági környezetet teremt számukra.

Korábban írtunk arról, hogy a G7 adatai szerint a Magyar Posta a legnagyobb hazai foglalkoztató: több mint 26  ezer munkavállalójuk van. A Magyar Posta korábbi vezérigazgatója, Schamschula György 2022. szeptember 19-én távozott a vállalat éléről. Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter novemberben Balczó András olimpiai bajnok öttusázó fiát, Balczó Barnabást jelölte ki a Magyar Posta Zrt. új elnök-vezérigazgatójának. Balczó korábban dolgozott a Miniszterelnökségen, 2016 óta a cég felügyelőbizottsági elnöke.

Januárban az államtitkár azt írta, hogy nem lesz csoportos létszámleépítés

A Magyar Posta tavaly októberben jelentette be, hogy 210 településen összesen 366 postahivatalt zárnak be átmenetileg, és ezzel együtt elküldenek 300 dolgozót. Fónagy János, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára január 23-án azt válaszolta a DK-s Oláh Lajos képviselő kérdésére, hogy mégsem lesz csoportos létszámleépítés a Magyar Postánál, és egyelőre nem küldik el azt a 300 dolgozót.

Januárban több településen is újranyitottak a bezárásra ítélt posták, sok helyen a helyi önkormányzat fizetett azért, hogy újra legyen postafiók a településen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!