Közös szemétszállító létrehozásáról állapodott meg a Mol a Budapesti Közművekkel

2022. november 22. – 13:43

Másolás

Vágólapra másolva

A mai napon a Mol Nyrt., valamint a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. vezetése aláírta a két cég közötti szándéknyilatkozatot, amely rögzíti a két társaság által közösen alapítandó új társaság létrehozásának és jövőbeni működésének fő alapelveit – közölte az FKF sajtóosztálya. A két vállalat nem kötelező érvényű szándéknyilatkozatot írt alá az új társaságról, ami 2023. július 1-től, az új koncessziós modellre való átállás után fogja ellátni a hulladékgazdálkodási feladatokat. A közös vállalat tulajdonosa 50-50 százalékban a Mol Nyrt. és a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. lesz, és továbbviszi az FKF eszközparkját, telephelyeit és a jelenlegi 1300 fő dolgozóját.

A Budapesti Közművek FKF hulladékgazdálkodási divíziója jelenleg évente mintegy 650 ezer tonna hulladék begyűjtését végzi a főváros és 10 agglomerációs település mintegy kétmillió lakosa és több tízezer vállalkozása számára. A közös vállalatban a Budapesti Közművek számára hozzáférhetővé válnak azok a pénzügyi források, amelyek biztosítják a hulladékgazdálkodási vagyonelemek értéknövelő fejlesztéseit, a Mol pedig teljesíteni tudja a koncessziós pályázatban vállalt kötelezettségeit – közölték.

A hazai hulladékgazdálkodás állapotáról, reformjáról és a Mol Nyrt. által elnyert 35 éves koncesszióról sokat írtunk, például itt, itt, itt és itt. A koncesszió odaítéléséről augusztus 17-én jelent meg a döntés, ekkor nyert a Mol-csoport, amely létre is hozott egy Mol Körforgásos Gazdálkodás Kft. nevű céget a célra.

Október elején bejelentés nélküli munkabeszüntetésbe, vagyis vadsztrájkba kezdtek a dolgozók az FKF Hulladékgazdálkodási Divízió Ecseri úti telephelyén, azt mondták azért, mert az első rezsiszámláik kézhezvétele után szembesültek azzal, hogy a főváros által adott béremelést az infláció és a rezsi növekedése felemésztette.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!