Zuhan a tőzsde, és a forint sincs jó passzban csütörtökön

2022. május 26. – 08:56

Másolás

Vágólapra másolva

FRISSÍTÉS 9:40-kor: A kereskedés első perceiben zuhanásnak indult a magyar tőzsde, a BUX 7,9 százalékot esett rövid idő alatt. Nagyot esett az OTP és a Mol árfolyama, Richter ezzel szemben relatíve jól tartja magát, írja a Portfolio.

A szerdai mélyrepülés után a csütörtök sem indult jól a forint számára a nemzetközi devizakereskedelemben.

Az MTI összesítése szerint a szerda késő délután 388,26 forintos eurójegyzés csütörtök reggel hét órára 1,1 százalékkal 392,52 forintra emelkedett. A jegyzés délelőtt fél tíz körül 396 forintnál is járt, 1 százaléknyira állt az idén március 7-én 399,77-es eurójegyzésen elért leggyengébb árfolyamától.

Forrás: Google Finance
Forrás: Google Finance

A dollár jegyzése a szerda esti 364,20 forintról 367,47 forintra emelkedett, a svájci frank jegyzése pedig 378,08-ról 381,57 forintra, egyformán 0,9 százalékkal erősödtek a forinttal szemben.

A dollár és a svájci frank jegyzése 2,3 és 4,4 százaléknyira áll a forint leggyengébb árfolyamától.

Szerdán napközben írtunk arról, hogy miután a miniszterelnök kiposztolta: a kormány fontos döntéseket fog meghozni, gyengülésnek indult a forint, és a részvénypiacon is fokozódott a befektetők bizalmatlansága, így az eladók uralták a kereskedést. Orbán Viktor este hat körül jelentette be a legújabb gazdasági intézkedéseket. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő csütörtökön délután fél háromtól ismerteti a részleteket.

Ha romlik a forint az euróval szemben, kevesebbet ér a fizetésünk, illetve a megtakarításaink nemzetközi összehasonlításban, például egy külföldi út során. A gyenge forint sajnos gyorsan megjelenik az inflációban, a gazdasági kapcsolatok biztonságában, az adósságszolgálatunkban is, miközben azért szórványos előnyei is vannak. Cikkünk a témában>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!