Ne nálunk tankoljatok, hogy ne kelljen bezárnunk – kéri vásárlóitól a györkönyi benzinkút

2022. február 16. – 22:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Tolna megyei Györköny benzinkútjának üzemeltetői egy Facebook-posztban kérik az ügyfeleket, hogy ha tehetik, ne náluk tankoljanak – amíg tart az árkorlátozás –, mert a hatósági árak miatt folyamatosan veszteséget termelnek, és nem szeretnének tönkremenni, bezárni.

Szót fogadnak a györkönyi autósok

Frissítés február 17-én: A benzinkút üzemeltetői többször is köszönetet mondtak az autósoknak, hogy nem náluk tankolnak. „Könyörgésünk meghallgatásra talált. Köszönjük mindenkinek, aki nem jön tankolni. Megértő a mi kis közösségünk” – írták.

Több helyen korlátozzák a tankolást

Országszerte mintegy száz benzinkúton korlátozzák már a kiadható üzemanyag mennyiségét, írtuk ma reggel a Népszava cikke nyomán. Ez annak a következménye, hogy a kormány február 15-től további három hónapra meghosszabbította a benzinárstopot, aminek értelmében a kutak 480 forintos literenkénti árnál nem adhatják drágábban a 95-ös oktánszámú benzint, ahogy a dízelt sem.

A térségi fuvarozók, ha csak tehetik, ma már Magyarországon tankolnak, valamint a szlovák és az osztrák határ túloldalán élők is kannákban hordják innen haza az olcsóbb üzemanyagot. A 480 forintos kiskereskedelmi árkorlát hatására azok a nagy igényű fogyasztók is megjelentek a kutakon, akik eddig közvetlenül a nagykereskedőktől szerezték be az üzemanyagot.

Hogy az árstop csődbe viheti hosszútávon a kisebb kutakat, arról itt írtunk bővebben. A Mol mindenesetre már bejelentkezett, hogy szívesen átveszi az árstop miatt bajba kerülő benzinkutak üzemeltetését.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!