Még három hónapig biztos olcsóbb lesz az üzemanyag

2022. február 12. – 16:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor szombati évértékelőjén bejelentette, hogy további három hónapig meghosszabbítják a beninzár-stopot. Ez azt jelenti, hogy február 15-én nem olvadnak fel a befagyasztott üzemanyagárák, hanem május közepéig 480 forint marad a 95-ös benzin és a dízel literenkénti ára.

Ez az intézkedés még november 15-én lépett életbe, akkor a kormány azt mondta, hogy három hónapon belül vizsgálják felül. A novemberi bejelentéskor 6,35 százalékos is volt a Mol részvényárfolyamának esése.

A benzin átlagára október 25-én lépte át az 500 forintos lélektani átlagárat, a dízelnél már október 11-től lehetett 500 forint fölött tankolni. Az olaj világpiaci ára hét éve nem volt ilyen magas.

A rendkívüli helyzet rendkívüli döntéseket követelt – mondta Orbán az inflációról. Nem néztük tétlenül az áremelkedést. Bevezették a négy stop rendszerét:

  • rezsistop,
  • benzinár-stop,
  • kamattop és
  • élelmiszerár stop.
Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom