Tárgyalnak róla, hogy karanténba zárják az EP-ben Orbánék frakcióját
A Patrióták Európáért szóvivője szerint nem demokratikus, ha kizárják őket a vezető tisztségekből. Azt állította, nem megosztottak, amiért két pártjuk vitatkozni kezdett egy alelnöki helyen.
Orbánék rögös útja az Európai Parlament harmadik legnagyobb frakciójáig
Az A és a B tervet is bukták, de a C sem olyan rossz: nem csak az egykori szélsőjobboldali Identitás és Demokráciából áll Orbánék új frakciója, a plusz átigazolások nélkül nem válhatott volna a...
Záporoznak a nemzetközi reakciók Orbán moszkvai látogatására
Az Európai Bizottság elnöke szerint a békítés nem fogja megállítani Putyint. Orbán nem a magyar EU-elnökség képviseletében van kint Moszkvában, mégis annak logójával posztolt az érkezésről.
Ismét Von der Leyent jelölik uniós bizottsági elnöknek, csak Orbán szavazott rá nemmel
A szocialista António Costa vezeti majd az Európai Tanácsot, az Orbánt többször kritizáló Kaja Kallast pedig a magyar kormányfő tartózkodása mellett is az EU külügyi főképviselőjének jelölik.
Orbán Balázs: Lehet, hogy a Fidesz új EP-frakciót hoz létre, „hamarosan néhány bejelentés jön”
„Meglátjuk, egyedül fogunk-e maradni” – mondta a miniszterelnök politikai igazgatója arról, hogy csak Orbán ellenezheti-e az uniós csúcstisztségekről kötött alkut.
„Nem tudjuk támogatni ezt” – mondta Orbán az uniós csúcstisztségekről szóló alkuról
Az uniós állam- és kormányfők találkozójára érkezve Orbán pimaszságnak nevezte a három középpárti csoport egyezségét a vezető uniós posztokról. A miniszterelnök Zelenszkijjel is beszélgetett.
Orbán ellenzése mellett dönthetnek az uniós csúcsvezetőkről
A múlt héten egy informális találkozón még nem jött létre az elvi alku, de azóta úgy tűnik, az EP-s középpártok megállapodtak a tisztségekről, amelyekről hivatalosan a csütörtökön kezdődő állam- és...
Több lap szerint megállapodtak az EU csúcstisztségeiről a középpártok, Von der Leyen újrázna
A Politico és a FAZ szerint a néppártiak, szocialisták és liberálisok azokról egyeztek meg, akik nevei már a múlt heti nem hivatalos EU-csúcs előtt is a sajtóban keringtek.
Meglepetésre eredménytelenül zárták az EU-csúcsot a vezető uniós posztokról
Négy tisztség van a csomagban, a Politico szerint a jobbközép Európai Néppárt két és felet akart, ami sok volt a szocialistáknak. Rutte hazafelé elárult pár részletet a tárgyalásairól Orbánnal.
Bóka: Nagyon nehéz lenne a kormánynak, hogy támogassa Ursula von der Leyent
A Politico szerint a magyar EU-ügyi miniszter azt mondta, a bizottsági elnököt leszámítva nincs bajuk a többiekkel, akik szóba kerültek a vezető posztokra az EU-csúcson.
Kövess minket Facebookon is!