Szakácskönyv

RSS

A kétméteres, hangos nő, aki megváltoztatta a nők konyhai szerepét

Julia Child, aki a titkosszolgálatnak is dolgozott, könyveiben és főzőműsoraiban feminista jelszavak nélkül változtatta meg a nők konyhai szerepét. Receptjei nem puccosak, vagy bonyolultak, és nála...

Stahl Judit már nem akar szakácskönyveket írni

Ma már mást jelentenek a szakácskönyvek szerinte, mint húsz évvel ezelőtt. A visszavonulása okairól is beszélt egy interjúban.

Dragomán György segít újra felfedezni a gyermeki derűt a főzésben

A főzés sokkal több, mint evés és etetés, a céklaleves készítése élményszerűvé válik, ha közben színek és állagok átalakulására figyelünk. Irodalom, jól használható receptek és kedves derű is bőven...

A legújabb Váncsa-szakácskönyvvel tuti, hogy jobban fogunk főzni

Hogyan készítsek el egy birkát? Mit csináljak tökből, spenótból, miért egyek hajdinát, és főleg: miért hívják úgy az édesköményt, hogy biszbasz? Az új Váncsa-könyvből főztünk.

Borsó halbelsőséggel, szex örömmel, félelem józan ésszel párosuljon

Megjelent magyarul a világ legrégebbi nyomtatott szakácskönyve: a reneszánsz recept- és életmódtanács-gyűjteményből nemcsak főzni, de örömmel és okosan élni is megtanulhatunk.

Megint újratöltötték a szakácskönyvet, aminek minden magyar konyhában ott lenne a helye

Kövi Pál Erdélyi lakomája megérteti velünk a valódi erdélyi konyhát, és aki elolvassa, mindent meg akar főzni belőle. Három éven belül másodszor adják ki: összehasonlítottuk a köteteket, és...

Mi köze a leghíresebb magyar szakácskönyvnek Örkény Istvánhoz és a román királyhoz?

Egyáltalán ki volt Horváth Ilona, akinek a szakácskönyve sok több millió példányban kelt el, és évtizedek óta szinte kötelező jelleggel ott van minden magyar család konyhájában?

Kövess minket Facebookon is!