RRF

RSS

Veszélyes buszokat és trolikat kell kivonni a forgalomból

Nem a kormány hibája, a kormányberendezésé.

Hungary wants EU funds, but only on its own terms

What is the RRF, this hard-to-grasp abbreviation the meaning of which changed many times recently, what does it have to do with rule of law, and why doesn't the Hungarian government want any of what many call "free money?" A crash course on the political dimensions of the EU's Reconstruction Fund.

Von der Leyen: A Marshall-terv óta nem volt ekkora fejlesztési program

Hatalmas válság után hatalmas reformok jönnek az EU-ban az Európai Bizottság elnöke szerint. Az Európai Parlament viszont szigorúbban ellenőrizné, merre mennek majd az uniós források.

Kell az EU pénze, de csak ha úgy költhetjük, ahogy akarjuk

Gigantikus mennyiségű uniós pénz, egy, akár negatív kamatterhet jelentő hitelkeret, az ezzel szembeállított eladósodási fenyegetés, nagyszabású kormányzati tervek, méltatlankodó ellenzék és az Európai Unió intézményeinek óvó tekintete. De mi ez az RRF, ez a sokat változott, érthetetlen betűkombináció, mi köze a jogállamisági mizériához, és miért nem kér a sokak szerint „ingyenpénzből” a magyar kormány? Gyorstalpaló az uniós újjáépítési alap politikai dimenziójáról.

444: Navracsics Tibor az újraépítési csomagról és az alapítványi egyetemekről tárgyalt Brüsszelben, Navracsics cáfol

A lap szerint azért lehetett szükség erre, mert az Európai Bizottság nincs meggyőzve, hogy az alapítványi egyetemek fejlesztésére szánt pénz jó kezekbe megy-e majd. Navracsics viszont állítja, ki sem mozdult az országból.