Republikánus Párt

RSS

Drágám, a csomagok összementek – Joe Biden elkeseredett harca a mentőprogramok megmentéséért

Az amerikai elnök igyekezne mindenféle gazdasági mentőcsomagokat dobni a családoknak, bevándorlóknak, fejlesztené az infrastruktúrát, de nincs könnyű dolga.

A választási kampány csúcsán hozzák Budapestre az amerikai konzervatívok legnagyobb találkozóját

Idén tavasszal Donald Trump is felszólalt a CPAC konferencián, amit először rendeznek majd meg Európában 2022 márciusában.

Schwarzeneggeri győzelemmel váltanák le Kalifornia demokrata kormányzóját a republikánusok

Kedden szavazhatnak a legnépesebb amerikai államban arról, hogy visszahívják-e a kormányzói pozícióból Gavin Newsomot, aki az embereket otthonmaradásra szólította, miközben részt vett egy népes luxusvacsorán a járvány kellős közepén. Egy konzervatív rádiós műsorvezető, egy medvével parádézó üzletember és Caitlyn Jenner is harcba szállt, de meglepetés lenne, ha meg tudnák ismételni Schwarzenegger 2003-as sikerét.

Biden első válsága várható volt, mégis mindenkit meglepett

Joe Biden népszerűségét megtépázta a kabuli káosz és a koronavírus-járvány, és a pártbéli viták miatt egyelőre nagy gazdasági csomagjai is megakadtak. Egyesek szerint ugyanakkor a választók hamar elfelejtik majd Afganisztánt, és a fiaskónak nem lesz távlati hatása az amerikai belpolitikára.

A republikánus kisebbség megakadályozta, hogy az amerikai kongresszus kivizsgálja a Capitolium januári ostromát

Az ostromlók több republikánus – köztük Mike Pence alelnök – kivégzéséről is kiabáltak.

Ahogy várható volt, eltávolították pozíciójából a Trumpot kritizáló vezető republikánus Liz Cheney-t

Cheney a párt elnökségi tagja volt, egyben annak a tíz republikánus képviselőnek az egyike, aki támogatta azt, hogy az év eleji capitoliumi botrány után vonják felelősségre Donald Trumpot.

Trump floridai otthona lett a Republikánus Párt egyik erőcentruma

A volt amerikai elnöknél gyűlnek össze és gyűjtenek pénzt a kampányukra a képviselői, kormányzói vagy akár elnöki posztra pályázó párttagok. A Deutsche Welle riportja.

Trump: Nem fogok új pártot alapítani

A korábbi elnök a konzervatív aktivisták és politikusok éves találkozóján mondott beszédet. A konferencián állt először a nyilvánoság elé azóta, hogy január 20-án átadta a hatalmat.

Több tucat republikánus képviselő új pártot alapítana Trump miatt

A Reuters értesülése szerint sokakat zavar, hogy a Republikánus Párt nem szállt szembe elég keményen Trumppal.

Gyűlölték, megszokták, nem tudnak nélküle élni

A Fehér Házból szerdán távozó Donald Trump bekebelezte a Republikánus Pártot, és a jelek szerint bukása után is nehéz lesz szabadulnia tőle az amerikai jobboldalnak. A trumpista jobbszél és a kényszertrumpista mainstream közti ingatag koalíció veszélyeit pedig a Capitolium ostroma elég jól példázta.

Több republikánus politikus is kiállt Trump ellen, vannak, akik az elnök elmozdítását követelik

A zavargások után lemondott a first lady kabinetfőnöke és a Fehér Ház helyettes sajtófőnöke is.

Az egykori trumpista főprovokátor most esküdözik, hogy elpusztítja a republikánus pártot

Milo Yiannopoulos, akit korábban Schmidt Mária alapítványa Budapestre hívott előadni, partvonalra került, most már csak a Parler nevű konteós Twitteren osztja az észt.