Magánkézbe kerülhet a 26 hektáros szarvasi Anna-liget
Az új tulajdonos mindent visz majd: a szarvasi területen álló Csáky-Bolza kastélyt, egy állatparkot, egy látogatóközpontot és a Körös–Maros Vidéki Nemzeti Park igazgatóság székhelyét is.
Olaszország privatizálja a világ legöregebb bankjának 20 százalékát
A Monte dei Paschi di Siena az olasz bankválság egyik főszereplője volt, ki kellett menteni. A Meloni-kormány most szeretne jó áron megválni tulajdonrésze harmadától.
Győri fideszes politikus cégéhez került egy bezárt, majd újranyitott somogyi gyógyfürdő
A csokonyavisontai fürdőt az önkormányzat két lépésben úgy értékesítette 440 millióért, hogy abból 300-at a vevő a fürdőre költhet.
Márki-Zay Péter Orbán „grazi magánklinikás útjairól” beszélt egy videójában
Egy ismert, de a legkisebb mértékben sem alátámasztott politikai összeesküvés-elméletet vett elő az ellenzéki miniszterelnök-jelölt. Nem ez az első olyan nyilatkozata, amelyben személyes, lejárató...
4iG: magyar–német–portugál óriáscég formálódik, amely privatizálná a magyar távközlési ágazatot
Egy méretes német hadiipari cég, a Rheinmetall AG a tőzsdén jegyzett 4iG Nyrt. stratégiai befektetőjévé szeretne válni. Rohamtempóban épül egy gigantikus cég, amely a korábbi közlemények alapján...
A Fidesz 35 éves útkoncessziót tervez, ennyi időre mond le a további versenyeztetésről
Az állam 35 éves úttendere szembemegy az elmúlt évek szuverenitási, reprivatizációs, a magyar vállalkozásokat helyzetbe hozó folyamataival. A gigantikus koncesszió ugyanakkor beleillik abba a...
Bérlakástörvény: módosítják a módosító módosítóját
Egyre nehezebb követni, hogyan változik az önkormányzati bérlakások privatizációjáról szóló javaslat, de segítünk eligazodni.
Egyszer volt Budán lakásvásár
Az önkormányzati lakások tervezett kiárusítása ugyanolyan abszurd, mint ha megvehetnénk a pokrócunk alatt elterülő részt egy közparkban, írja Kováts Bence, urbanista. Vélemény.
Tízmilliókat érő hipermodern bérlakásokat is bagóért veszíthetnek el az önkormányzatok
Ha a bérlők meg akarják venni, az utóbbi években, önerőből épített lakásokat is kénytelenek lesznek eladni az önkormányzatok. A polgármesterek pártállástól függetlenül kikeltek a javaslat ellen,...
25 szakmai szervezet tiltakozik az önkormányzati lakások privatizációja ellen, szociális...
Nyílegyenesen lakhatási válsághoz, a szegregáció erősödéséhez vezet az ezermilliárdos közvagyon kiárusítása, írják közös közleményükben.
Kövess minket Facebookon is!