MCC

RSS

Orbán Balázs: Nem meglepő, hogy a valóságtól elrugaszkodott gondolatokat lehet olvasni a sajtóban

Az államtitkár szerint a sajtó egyre inkább politizál, és ezért konzervatív médiapiaci szereplők feladatává vált, hogy érvényesítsék a hír szentségét.

Ingyen odaadták Esztergom belvárosát az MCC Fesztnek

A város fideszes polgármestere pár héttel korábban hozott egy rendeletet, amely segítségével elengedhették a közterület-használat díját a kormányközeli fesztiválnak.

Orbán Viktor úgy volt vele, hogy biztos, ami tuti, még egyszer közzéteszi múlt heti előadása szövegét

A kormányfő tizenkettedik szamizdata lényegében egy az egyben a kormányközeli Mathias Corvinus Collegiumban elmondott beszéde.

A muszlim dagálytól és a nyílt társadalomtól ellehetetlenült Nyugattól óvott Orbán

A Nyugat elerőtlenedett, elvesztette kültetéstudatát, de Közép-Európa tudja, mi a tét – derült ki Orbán beszédéből, amelyet közpénzekkel látványosan feltőkésített Mathias Corvinus Collegium tanévnyitóján mondott el.

Nem kell alkalmazni az országos településrendezési rendeletet az MCC-építkezésre

Újabb, egyedi kormányrendelet szabályozza a Somlói úti beruházást.

Magyarok vitáztak arról, miként lehetett volna kisebb az afganisztáni fiaskó

Az Egyesült Államok nagyot hibázott, mert miután beismerte a két évtizedes projektje kudarcát, humanitárius katasztrófát indított el, újra egy potenciális menedékhelyet teremtett a nemzetközi terrorizmusnak? Afganisztánról rendezett vitát a kormányközeli Mathias Corvinus Collegium.

Honvédségi helikopterrel szállították Tucker Carlsont a magyarországi látogatásán

A helikopterezés részletei harminc évig titkosak, így nem tudni, ki engedélyezte a honvédségi helikopter használatát, és ki finanszírozta.

18-szor annyit kereshet egy külföldi vendégtanár a Fidesz-közeli elitképzőn, mint egy magyar adjunktus az ELTE-n

Egy vendégoktató havi 10 000 eurós ösztöndíjat is kaphat a kormányközeli Mathias Corvinus Collegiumtól, miközben egy magyar egyetemi adjunktus fizetése 542 euró.

Az illiberalizmust kárhoztatta Orbán kedvenc amerikai műsorvezetője Esztergomban

„A tisztaság. A rend. A társadalom nyíltsága. A bűnözés hiánya. A határ védelme. Nektek ez még mindig megvan” – mondta a Fox News-os sztár, Tucker Carlson az esztergomi MCC Feszten tartott előadásán. Az Orbánnal is interjút készítő amerikait elbűvölte egy kerítést tisztító határőr és a sok golyónyom a házakon.

Villámárvíz alakult ki Esztergomban, törölni kellett az MCC fesztiváljának több programját is

Lecsapott a vihar a városban, hömpölygött a víz az utcákon.

Megvan az a potenciális amerikai elnök, akivel Orbán Viktor nagyon jól szót értene

A Republikánus Párt megújulásában bízó amerikai politológusprofesszor szerint ideje kiépíteni a közösségeket erősítő, nem liberális demokráciát. Patrick J. Deneen szerint nemcsak migráció, de belső mozgás sem nagyon kell egy nem liberális demokráciában.

Győrben is vett egy szállodát az állami vagyonból feltőkésített Mathias Corvinus Collegium

Az alapítványon keresztül a Mol tizedével is megajándékozott MCC Debrecen és Miskolc után Győrben is szállodát vett az oktatási központ kiépítéséhez.

Az Aranybika szállóba költözik az MCC debreceni központja

Orbán Balázs államtitkár nem árulta el, hogy a Mathias Corvinus Collegium mennyiért szerezte meg a szállodát.

Egy MCC-közeli angol nyelvű lap azt bizonyítaná, hogy semmi ördögi nincs a magyar konzervatív gondolkodásban

A külföldi döntéshozókat célozzák meg a Hungarian Conservative-val, aminek csütörtökön jön ki az első száma. A lap szerzője szerint torz kép terjedt el a magyar konzervativizmusról.

A kormány rögtön drogliberalizációt kiált, ha az orvosi kannabiszról van szó

Több szervezet szerint itt az idő, hogy idehaza is kidolgozzák az orvosi kannabisz használatának szabályait. Ezrek használhatnak valamilyen kenderkészítményt egészségügyi problémáik miatt, mégis alig van olyan gyógyszer, amit az orvos is felírhat. A magyar kormány ellenez minden olyan javaslatot, ami a kannabisszal kapcsolatos: az unióval szembemenve tavaly leszavazta az ENSZ-ben, hogy a szer lekerüljön a legveszélyesebb drogok listájáról.

Egy budai hotelbe teszi át székhelyét a Mathias Corvinus Collegium

Az állam által közel 100 milliárd forinttal támogatott intézménynek új székházat építenek a Gellért-hegyen.

Hétköznapi factcheck: éhezik-e az MCC kutyája a Balatonon?

Olvasónk jelezte, hogy a milliárdokkal gazdálkodó Mathias Corvinus Collegium a révfülöpi kastéllyal örökölt egy szomjas, éhes, beteg kutyát is, amit a környékbeliek etetnek-itatnak.

Miért tűntek el Kepes András könyvei a boltokból?

A Libri kiadó alapítója és korábbi ügyvezetője új kiadót alapított, több szerző, köztük Kepes András is követte. A Libri szerint „technikai, illetve gyártási okok”, illetve „készletoptimalizáció” magyarázza, hogy egyelőre csak e-könyvként kapható a korábbi sikerlistás kötet.

Nagyon színvonalas, de kezd kínos lenni, hogy oda tartoztam: a kormányközeli elitképző belülről

A kormányközeli MCC akkora vagyont kapott pár hónap alatt, amennyiből a teljes magyar felsőoktatás egy évig él. Diákjaik segítségével mutatjuk meg, milyen belülről az óriási terjeszkedésbe kezdő jobboldali tehetséggondozó.

Drága épületek fejlesztésére költené az államtól kapott 100 milliárdot az MCC

Az igazgató szerint az MCC ideológiailag független, de értéksemleges. Sorra kapják az állami támogatásokat, ingatlanokat, 35 településen 10 ezer diákot szeretnének oktatni.

Még közel százmilliárd forintot kap a kormányközeli Mathias Corvinus Collegium

A 300 milliárdos részvénypakett mellé újabb támogatás érkezik, ebből épül majd ki a kárpát-medencei hálózat.

Lázár az EU-ról: „Nehéz lesz döntetlenre hozni ezt a mérkőzést”

Történelmi a tét, „ha alulmaradunk, annak következményei lesznek”. Navracsics szerint túl sok frontot nyitottunk az EU-val, Gulyás már nem sok esélyt lát a kompromisszumra.